Το απολογητικό υπόμνημα του διευθυντή

Ο διευθυντής, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, περιέγραψε τη συνάντηση αυτή στο απολογητικό του υπόμνημα:

«Μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι η γραμματεία δεν του δίνει το πτυχίο. Του απάντησα “φυσικά και σου το δίνουμε” αρκεί να τακτοποιήσεις την οφειλή σου. Μου απάντησε με απορία ποια οφειλή και του είπα για αυτή που προκύπτει από τις φθορές που έχει προκαλέσει στο δωμάτιο.

“Ποιες φθορές; Δεν έχω κάνει τίποτε”, μου είπε. “Όταν έρθεις από εδώ θα σου δείξω αφού έχω τις φωτογραφίες” του απάντησα. Στις 3 Φεβρουαρίου 2015 στις 16.30 – 17.00 πηγαίνοντας στο χώρο του εστιατορίου είδα τον… (αναφέρει το όνομα του Κρητικού) να συνομιλεί με το φύλακα. Αφού τον χαιρέτησα, του είπα ότι δεν με ενημέρωσε και δεν μπορώ να του δώσω το πτυχίο επειδή η γραμματεία είναι κλειστή. Μου είπε ότι δεν πειράζει και ότι θα ξαναπεράσει άλλη μέρα για να το πάρει και ότι θα ανέβει πάνω να βρει τα παιδιά.

Του απαγόρευσα την είσοδο στην εστία διότι δεν είναι μέλος στη σχολή και του είπα να περιμένει στην είσοδο μέχρι να έρθουν οι φίλοι του παρουσία του φύλακα και αποχώρησα. Την επόμενη μέρα ο φύλακας με ενημέρωσε ότι μεταξύ αυτών που κατέβηκαν να τον δουν δεν ήταν ο Βαγγέλης».

Για τα προβλήματα της σχολής

Ο τότε διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής δηλώνει στο υπόμνημά του ότι είχαν γίνει προσπάθειες πολύ πριν από το περιστατικό Γιακουμάκη, προκειμένου να γνωστοποιηθούν και να λυθούν τα προβλήματα της σχολής, ενώ είχε σταλεί ακόμα και επιστολή αναστολής λειτουργίας.

«Τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν επερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με τα θέματα λειτουργίας που αντιμετώπιζε η σχολή, ενώ στη Βουλή κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2014 επιστολή διαμαρτυρίας μαθητών για τις ελλείψεις στη σχολή (…). Στις 30 Δεκεμβρίου 2014 απέστειλα επιστολή αναστολής λειτουργίας της σχολής λόγω σοβαρών θεμάτων, τα οποία δεν μπορούσαν να επιλυθούν πατά τις οχλήσεις μας τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα».

Για τους τραμπουκισμούς εις βάρος του Βαγγέλη

Ο διευθυντής δηλώνει ότι ενημερώθηκε για τους τραμπουκισμούς εις βάρος του Βαγγέλη στα τέλη Φεβρουαρίου 2014 με αρχές Μαρτίου:

«Πληροφορήθηκα από την υπεύθυνη της εστίας ότι ο μαθητής… την πληροφόρησε ότι Κρητικοί φοιτητές δημιουργούσαν επεισόδια εις βάρος του. Συγκεκριμένα, τον έκλειναν σε ντουλάπα του δωματίου αναγκάζοντάς τον να τραγουδήσει, του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο και τον ανάγκασαν να ξυριστεί χωρίς τη θέλησή του».

“Θα καταρρεύσει” λέει ο Κούγιας

Παράλληλα, ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της σχολής, κ. Αλέξης Κούγιας, δηλώνει πως “το περιεχόμενο της δικογραφίας -οι καταθέσεις των μαρτύρων και το υπόλοιπο υλικό που έχει συλλεχθεί από την προανάκριση- μπορεί να δικαιολογεί την άσκηση μιας ποινικής δίωξης αλλά είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει σε επίπεδο συμβουλίου και δεν μπορεί σίγουρα να οφηγήσει σε καταδικαστική απόφαση”.