Αρχική > Μέτωπο Όχι, Σιδηρούντιος Γιώργος > ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟ ΕΞΗΣ: Τα σενάρια που παραμένουν στο τραπέζι είναι πολλά, και το χειρότερο για μας θα ήταν αν υπάρχει το σενάριο «Η θυσία της Ιφιγένειας» όπου η Ελλάδα θα παίξει το θύμα στα χέρια του επεκτατικού Ισλάμ, προκειμένου να «ξυπνήσει» η Δύση. ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΠΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΓΟΡΓΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΤΟΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΑ: Το ζήτημα είναι να φτιαχτεί ο φορέας που θα κάνει την επιστράτευση, να βρεθούν οι σωστοί στρατολόγοι. Φυσικά και δεν μιλάω για καμία χούντα, αλλά για ένα νέο πολιτικό σχήμα στο οποίο δεν θα έχουν καμία συμμετοχή άνθρωποι που βάφτηκαν μέσα στην πρασινομπλέ διαφθορά. Το νέο αυτό πολιτικό σχήμα πρέπει απαρτίζετε από ανθρώπους κάθε πολιτικής καταγωγής (αριστερής, δεξιάς, κεντρώας, κτλ) και να έχει διεθνείς συμμάχους από τις πολιτιστικά όμορες ΕΕ και ΗΠΑ (όπου ζει και μία δεύτερη Ελλάδα), οι οποίες πλέον επιθυμούν σφόδρα την εξυγίανση της Ελλάδος, μιας και στην νέα εποχή που μπήκαμε, εκτός από τα πολιτιστικά είναι κοινά και τα στρατηγικά και τα οικονομικά μας συμφέροντα. Κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις έχουν αποτύχει στην Ελλάδα συνεχόμενα, για σειρά δεκαετιών. Μία νέα πολιτική κίνηση με συμμετοχή μεγάλων προσωπικοτήτων του παγκόσμιου Ελληνισμού (επιστημόνων, επιχειρηματιών, Ελλήνων πολιτικών σε χώρες του εξωτερικού, ανθρώπων των τεχνών) θα ανεβάσει το ηθικό της Ελλάδος, θα επιδιορθώσει τη διεθνή της εικόνα, θα σαρώσει στις εκλογές και θα κάνει τη νέα αρχή με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο. Ταυτόχρονα θα έχει τη στήριξη του διεθνούς παράγοντα και δεν θα έρθει χάος. Από την Ελλάδα μπορεί και πάλι να ξεκινήσει μία νέα ελπιδοφόρα κίνηση στην πολιτική και τον πολιτισμό, αυτή της Αξιοκρατίας και του Πανελληνισμού.  

 1. Βούλγαρης Χρήστος
  22/03/2016 στο 00:50

  Το πρόβλημα Γιώργο είναι πως θα ξεκινήσει να συγκροτείται αυτός ο φορέας….

 2. Αυτό και το Άλλο
  22/03/2016 στο 21:14

  Χαίρετε, από το Ολυμπία έρχομαι και βάζω εδώ τα δύο μου σχόλια με αφορμή ένα λινκ που έβαλε εκεί ο Ιωάννης, τα μεταφέρω σχεδόν αυτούσια.

  Λοιπόν:

  ποιες μεγάλες προσωπικότητες; για αναφέρετε μερικές. γιατί εγώ δεν έχω καμμία ακουστά.

  ούτε πρόταση μομφής αυτό το σάπιο παλιοκάραβο η νδ δεν κάνει ανάθεμα τον πυρσό της ανάθεμα.

  δεν καταλαβαίνουν οι γαλάζιοι στόκοι το τερμάτισαν οι βουτυρομπεμπέδες στο ανάμενε….

  αν δεν τους ρίξουν δεν θα ξεκινήσει κάτι. θα μας πάει έτσι μέχρι το κέντρο της γης ο τσίπρας.

  στην τελική δημοψήφισμα να κλείσουν ή όχι τα σύνορα τι λέει ο λαός; κι άμα πει να κλείσουν κάζους μπέλι αν δεν βάλει μόνη της στοπ η Τουρκία. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ στα δικά μας χωρικά ύδατα. είναι μετανάστες που ήταν πρόσφυγες εκεί που πρωτομπήκαν.

  θα το αψηφίσουν κι αυτό; ε τότε είμαστε ή εμείς ή αυτοί!

  αυτό είναι επιθετικός καρκίνος που μας στέλνουν οι Τούρκοι και ο επιθετικός καρκίνος δεν καταλαβαίνει από γιατροσόφια, θέλει ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες.

  τουτ’ έστιν δεν θέλει μαλθακά άτομα αλλά άτομα με πυγμή, και την πυγμή τους δεν θέλουμε να την στρέψουν σε ρωσίες κι αηδίες. ή θα επιβληθούμε εδώ που είμαστε ή έξω από όλα.

  για να κάνουμε ένα κλεισιματάκι κι εμείς συνόρων, για να πούμε ως εδώ να δούμε τι αντιδράσεις θα έχουν όλοι, για να είμαστε λίγο σε ετοιμότητα, θέλουν φωτιά στα βαλκάνια; ε; μια ζωή θα σκιαζόμαστε τον μπαμπουλα τους;

  το κέντρο να καταλάβει ως εδώ ήταν η τύχη του, τώρα περιμένει ο πάτος το ψευτορωμέικο. θα τα χάσουν όλα όλοι. λάτσηδες βαρδινογιαννέοι μεγαλοεργολάβοι μεγαλοαστέρες ολοι λέμε. αν νομίζουν ότι θα την γλυτώσουν απατωνται οικτρά. θα τους φάνε λάχανο κι αυτούς.

 3. 22/03/2016 στο 21:32

  απάντησα κατα λάθος σε άλλη ανάρτηση:
  Αν δεν μπορούν οι κρατικές πολιτικές υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας μας να φτιάξουν τέτοιο φορέα, τότε ας το κάνουν οι στρατιωτικές. Αν δεν μπορούν ούτε αυτές, τότε ας τον φτιάξουν οι σημερινοί πολιτικοί φορείς, των οποίων τα μέλη δεν πρέπει να συμμετέχουν στους προτεινόμενους κύκλους που θα κυβερνήσουν. Αν δεν μπορούν ούτε αυτοί, τότε ας το κάνουν οι διπλωματικοί και δικαστικοί κύκλοι μας. Αν δεν μπορούν ούτε αυτοί, ας το κάνουν οι Χριστιανικοί και οι Πολυθεϊστικοί και ανθρωπιστικοί κύκλοι μας. Αν και αυτοί δεν μπορούν τότε ας τον κάνουν τον στρατολογικό φορέα οι ακαδημαϊκοί μας. Το ερώτημα είναι τόσα χρόνια γιατί κανείς από όσους μπορούν δεν κάνουν τίποτα σωτήριο και ουσιαστικό για τη χώρα. Δεν βλέπουν ότι έχει γίνει η αρχή της μεγάλης καταστροφής;

 4. 22/03/2016 στο 21:40

  Γεώργιος Κασιμάτης, Τζέιμς Σταυρίδης, Δημήτρης Νανόπουλος, Γεώργιος Τένετ, Βασίλειος Μαρκεζίνης, Ιβάν Σαββίδης, οικογένεια Νεγροπόντε, Νικόλαος Λάος. Υπάρχουν 2000 Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου μόνο στις ΗΠΑ. Χιλιάδες άλλοι σωστοί επιχειρηματίες και ΄νθρωποι των τεχνών σε όλο τον κόσμο. Πάρα πολλά μεγάλα Ελληνικά ονόματα σε Ελλάδα και εξωτερικό δεν τα αναφέρουν τα ΜΜΕ. Λες και κυβερνάει η μαφία και ο υπόκοσμος.

 5. Αυτό και το Άλλο
  22/03/2016 στο 22:04

  αναρωτιέστε πιο πάνω γιατί δεν κάνουν κάτι, αγαπητέ κύριε αυτή δεν είναι η πραγματική Ελλάδα, στον πάτο κατευθύνεται το ψευτορωμέϊκο. που σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει ώστε να ξεθεμελιωθεί ξεριζωθεί αυτό το μόρφωμα που καπηλεύεται το όνομα Ελλάδα.

  ένα άλλο σχολιο μου εκεί που έβαλε ο Ιωάννης το λινκ για την παρούσα ανάρτηση λέει

  «ζούμε στο ψευτορωμέϊκο κι αυτό θα το πάνε στον πάτο πάση θυσία. αυτό δεν θα συνέβαινε αν δεν είχαμε αυτή τη παράγκα για σπίτι, ναι ζούμε σε ένα ψευδοκράτος αποικία και όχι στην πραγματική Ελλάδα γιατί αν ζούσαμε σε μια πραγματική ελλάδα δεν θα φερόμασταν σαν μαλάκες ούτε θα μπορούσαν αυτά τα σούργελα να μας πάνε στον πάτο.

  πονάει πάρα πολύ όταν συνειδητοποιείς τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα όταν όλη σου η ζωή σαν νήπιο παιδί έφηβος ενήλικας μεσήλικας γέρος βιώθηκε σε ένα ψέμα.

  είμαστε αθώοι και θύματα. όσο μαλακες και να φαινόμαστε σαν σύνολο μην ρίχνουμε το φταίξιμο σε κανέναν γιατί κι εμείς που καταλάβαμε κάποια στιγμή τι παίζει περάσαμε χρόνια ως πατριώτες για ένα ψευτορωμέϊκο όχι για την πραγματική Ελλάδα που ποτέ δεν την γνωρίσαμε, γι’ αυτό και οι κινήσεις μας ήταν λανθασμένες.

  όταν σε έναν που ξέρει να παίζει λύρα του δώσεις ένα μπουζούκι όταν τον συμμορφώσεις από γενιά σε γενιά θρησκευτικά και πολιτειακά να φέρεται ως ραγιάς να μη δει ποτέ του την αλήθεια αυτά θα έχεις.

  και δυστυχώς και τα άτομα εδώ που πραγματικά ανησυχούν και νιώθουν πατριώτες δεν βλέπουν την απουσία της πραγματικής Ελλάδος από τις ζωές τους.

  όταν την δουν θα είναι πολύ αργά, αλλά και πάλι ας μην ρίχνουμε ευθύνες μεταξύ μας ο απλός λαος δεν φταίει. είμαστε μέρος ενός πειράματος.»

  αν θέλετε βάλτε αστερίσκους στην λέξη μ…ες.

  όλα αγαπητέ κύριε είναι καθοδηγούμενα και σπουδαγμένα μελετημένα… από θρησκειες και άθρησκες τάσεις μέχρι εθνικισμούς και διεθνισμούς. κάποτε υποδαύλισαν μία ελληνική άνοιξη για να ξεδοντιάσουν την οθωμανική αυτοκρατορία. μια κουτσουλιά εδάφη προόριζαν για το ψευτορωμέικο, όταν πήραν υπερβολική φόρα συμμόρφωσαν το ψευτορωμέϊκο με το Ολοκαύτωμα της Σμύρνης. μας μελέτησαν και έφτιαξαν το πολιτειακό μοντέλο διακυβέρνησής μας.

 6. Βούλγαρης Χρήστος
  22/03/2016 στο 23:20

  Α) Η σύγκριση του 1821 με την «αραβική άνιοιξη» ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΗΚΩΣ ΑΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ καθώς η πολιτική των Μέγαλων Δυνάμεων του 19ου αιώνα ειδικά της Βρετανίας ήταν η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ της Οθωμανιικής Αυτοκρατορίαςκαι το 1821 ήταν ένα «ατυχήμα» από την δική τους πλεύρα
  Β) Έστω και ένα ατελές ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος ήταν καλύτερο απο μη κράτος καιοποίος αμφιβάλει δεν έχει παρά να κοιτάξει τι συνέβη στους Αρμένιουσ για να πω ότι αν δεν είχε γίνει το 1821 δεν θα υπήρχε ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος το 1862 και η περιοχή μου Επτάνησα θα είχε καταλήξει στην Ιταλιά
  Γ) Δεδομένης της δράσης των Νεγερπόντε στην Λ.Αμερική ας μου επτραπει να εχω επιφυλάξεις…..

 7. Αυτό και το Άλλο
  23/03/2016 στο 00:23

  επιεικώς κύριε. επιεικώς. καθόλου ατύχημα ήταν προμελετημένο και οι Έλληνες ή κάποιοι εξ αυτών προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το «προμελετημένο ατύχημα» … δεν θα προχώραγε αλλά υπήρχε συγκεκριμένη ατζέντα (που λήγει στις μέρες μας) και προχώρησε από την πλευρά τους ενώ ανακόπηκε η επέκταση μας προς γνώσιν και συμμόρφωση μας. σούζα μετέπειτα το σκυλάκι τους γίναμε, στη χάση και τη φέξη μας εγκωμίαζαν και μας έδιναν σημασία. κατά βάση όμως πίσω από όλα κρύβεται το ίδιο πρόσωπο που απέκτησε μεγάλο κομμάτι της τράπεζας της Ελλάδος κι αυτό το έκανε δυνατό ο Όθων. που ήταν ανέκαθεν «προμελετημένος». όταν έκλεισε την τράπεζα του Καποδίστρια. που έπρεπε να βγει από τη μέση.
  εάν δεν καταφέρετε να βγάλετε τις παρωπίδες δεν θα δείτε που πάμε. κι επειδή ακριβώς ο κόσμος όσο πατριωτικές και να είναι οι παρωπίδες του δεν βλέπει την πραγματικότητα, μας περιμένει ο πάτος.

 8. Αυτό και το Άλλο
  23/03/2016 στο 00:31

  υποτιμάτε την Βρετανία δε – that was no accident dear sir.

 9. Βούλγαρης Χρήστος
  23/03/2016 στο 00:34

  Σχολιο ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ σοβαρότητας και ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ιστορικών πηγών…

 10. Αυτό και το Άλλο
  23/03/2016 στο 00:37

  τώρα ήρθαμε να συζητήσουμε εδώ αυτό το θέμα; έχουμε διάσταση απόψεων δικαιωμα σας να πιστεύετε και να υποστηρίζετε ό,τι θέλετε. το θέμα μας είναι: τι κάνουμε; εσείς προφανώς ξεκινάτε κατακρίνοντας ακόμα και ένα άτομο ευγενικό ως προς το πρόσωπο σας. ο διάλογος μόλις αυτοκτόνησε. καλή πορεία

 11. Βούλγαρης Χρήστος
  23/03/2016 στο 00:51

  ΥΓ Πολύ «συγκινητική» πάντως η αγωνία για την ακεραιότητα της οθωμανικής αυτοκατόριας …Μήπως το αυτό και το άλλο θα ζητήσειι και συγνώμη για την διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατόριας στους τούρκους ή στους ιταλούς και τους βουλγάρους και αλβανούς ποτ έχασαν ην ευκαίρια να πάρουν εδάφη καθώς με την ΕΠΑΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΤΟΥΣ «ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ»;Πάντως για παρωπίδες το αυτο και το άλλο ξέρει και λέει …τις φορά μέρα νύχτα….Πάντως οι υποίες που είχα από το ολυμπιά επιβεβαιώνονται ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!

 12. Βούλγαρης Χρήστος
  23/03/2016 στο 00:54

  «Limeys» are not «ggods» and they do mistakes …Afganistan for instane…

 13. Αυτό και το Άλλο
  23/03/2016 στο 00:57

  α βγάλτε το πλέον άσχετο με μένα αλλά και το Ολυμπία συμπέρασμα. σας διάβαζα στο Ολυμπία σαν σχολιαστή αλλά δεν με ενδιέφερε να ασχοληθώ με σας.
  δεν προλάβαμε κανέναν, όλα όσα έγιναν ήταν κομμάτι ατζέντας που σας είπα όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί στις μέρες μας. προσπάθησαν Έλληνες να εκμεταλλευτούν το προμελετημένο ατύχημα και καλώς έπραξαν κι εγώ το ίδιο θα έκανα, σας αφήνω όπως και να έχει στις αυταπάτες που δυστυχώς γέμισε πατριωτικά μυαλά αυτό το ψευτορωμέϊκο και δεν θέλω να κακοκαρδιστούμε. με συγχωρείτε αλλά δεν πάω σε πανηγύρια.

 14. Βούλγαρης Χρήστος
  23/03/2016 στο 00:58

  Ο διαλογός προυποιθέτει ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και το αυτο και το άλλο ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ …Ο ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ!

 15. Αυτό και το Άλλο
  23/03/2016 στο 01:00

  make mistakes, not do.

 16. Αυτό και το Άλλο
  23/03/2016 στο 01:01

  να κάνετε παρέα με όποιο σοφό θέλετε κύριε, who am I to argue.

 17. Βούλγαρης Χρήστος
  23/03/2016 στο 01:05

  Ω βέβαια! οι Ιταλοί δεν είχαν σχέδια για τα επτάνησα, οι βουλγάροι δεν είχαν σχέδια για μακεδονία οι αλβάνοι γα ότι μπορούσαν να πάρουν …μέχρι και ο Μωχαμέντ ΄Άλι για την Κρήτη και την Πελόπονησο οι κακοιί συμφώνα με το αυτό με το άλλο έλληνες διέλυσαν την «αγαθή» οθμανική αυτοκρατόρια….Αληθεία απο πηγές πώς πάμε;ΦΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠOTΑ;

 18. Βούλγαρης Χρήστος
  23/03/2016 στο 01:08

  .DO mistakes …sir…By the way your historal arguments are LAMENTABLE…(and this is a magnaminous from my part)

 19. Βούλγαρης Χρήστος
  23/03/2016 στο 01:09

  ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ

 20. Αυτό και το Άλλο
  23/03/2016 στο 01:09

  δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι είχαμε τότε το απαραίτητο ανθρωπινο δυναμικό στον τόπο αυτό που μπορούσε να συλλογίζεται ιταλους αλβανους και βουλγαρους; ή ότι είχαμε φτώχεια σκλαβιά κακοπέραση σφαγή και προσπάθεια επβιωσης ανάμεσα σε τόσους κακούς; πηγές; εγώ θα σας βρω πηγές; να τις βρείτε μόνος σας. κι αφήστε με εμένα με τις δικές μου. είναι προσωπική ερώτηση οι πηγές. σας εζήτησα εγώ τις πηγές σας; μην μου ζητάτε τις δικές μου.

 21. Αυτό και το Άλλο
  23/03/2016 στο 01:12

  τι λέτε κύριε έχω αδεία ασκήσεως επαγγέλματος ως καθηγήτρια έως τρίτη κανονική και αυτό το λάθος διδάσκεται στην τρίτη κανονική και σε επίπεδο lower ή first certificate θεωρείται pearl.

 22. Αυτό και το Άλλο
  23/03/2016 στο 01:16

  In this lesson, I’m going to talk about a mistake that a lot of students make when they’re learning English. So, the correct way to say it would be, «to make a mistake.» For example, «He makes a lot of mistakes.» And so, the mistake that English students make is that they say, «to do a mistake.»

  καλή σας πορεία ολων.🙂

 23. Βούλγαρης Χρήστος
  23/03/2016 στο 01:18

  Προφανως το αυτο και το άλλο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ για το σχέσδιο του Ρήγα ή την «Ελληνική Αυτοκραορία» της Μ. Αικατερίνης …Όποίος γράφει πράγματα τα οποοία ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ όπως συγκρίση του 1821 με την»αραβική άνοιξη» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΗΓΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙ …ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ…

 24. Βούλγαρης Χρήστος
  23/03/2016 στο 01:25

  Spledid! A person wjo has NO IDEA abour history or English is going to give as a leture….Shall I a deiiver a lecture on nuclear physics ? I am not worse qualified that someone here…

 25. Βούλγαρης Χρήστος
  23/03/2016 στο 01:32

  Κυρία μου όσο έσεις διδάσκέτε Αγγλικά εγώ είμαι πτέραρχος της PAF…Οσο για Ευρωπαική Ισοτρία μια επανάληψη των μαθημάτων της Γ! Γυμνάσιιου θα σας γλύτωνε απο πολλά …Δεσ σασ ζήτω να διαβάσετε κάτι πιο δύσκολο ….λύπαμαι αλλά δεν θα μπορούσατε να ολοκληρώσετε ούτε το το πρώτο εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο…

 26. Αυτό και το Άλλο
  23/03/2016 στο 01:32

  όποιος τα πήγε καλά μέχρι τρίτη κανονική δεν χρειάζεται να έχει proficiency για να καταλάβει ποιος λέει το σωστό και ποιος το λάθος εδώ τουλάχιστον σε σχέση με την χρήση του make mistake, not do. βεβαίως αν μπορεί ο καθένας ας το λάβει υπόψιν του ως προς τα υπόλοιπα που ισχυρίζεται η κάθε πλευρά και τους τρόπους με τους οποίους επέλεξε να συνομιλήσει για να καταλάβει κι άλλα ή να ωθηθεί σε κάποια έρευνα. απο δω και πέρα εσείς ειδικά θα έχετε την pleasure να μην υπάρχετε για μένα, κι εύχομαι η γεύση της να είναι ίδια με αυτήν που σας έδινε ο υποβιβασμός μίας ευγενικής συνομιλήτριας σας. μπορείτε να έχετε όσους τελευταίους λόγους θέλετε.

 27. Βούλγαρης Χρήστος
  23/03/2016 στο 01:44

  «Καθηγήτρια Αγγλικών» …ο όρος pearl στα Αγγλικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΙΕΙ αυτό και μόνο δείχνεί τι είδους «Αγγλικά» «γνωρίζει» ….όχι βέβαια ότι απο ιστοριά ξέρει κάτι…Αναρωτιέμαι ποίος την έδωσε την εντύπωση ότι άτομα που ΠΑΡΑΧΑΡΑΑΣΟΥΝ την Ιστορία σαν και αυτήν σημαίνουν κάτι για μένα και αν δεν ξανασχολιάσει ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ εδω πέρα ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΩ ΚΑΘΟΛΟΥ DIXIT! ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ

 28. 23/03/2016 στο 15:08

  Είδαμε αρκετή αντιπαράθεση, η συνεργασία όμως που είναι;

 29. Ιωάννης ο Αριστερόχειρας
  23/03/2016 στο 16:06

  Βρε Χρήστο και εσύ, προσπάθησε να ηρεμήσεις,δεν είναι ανάγκη να δημιουργούνται τέτοιες εντάσεις για απλές διαφωνίες!!!

 30. Ιωάννης ο Αριστερόχειρας
  23/03/2016 στο 16:09

  Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει τους παρατηρητές η οποιαδήποτε επίδειξη γνώσεων στον οποιονδήποτε τομέα!!!
  Ιωάννης, ένας αγράμματος συμπολίτης σας!! 😦

 31. Ιωάννης ο Αριστερόχειρας
  23/03/2016 στο 16:15

  Νικολέτα καλώς ήρθες στο «Μέτωπο Όχι» !!Χαίρομαι ιδιαιτέρως που σε βλέπω και εδώ, παρόλο που διαφωνώ μιά και κατά την άποψή μου μιλάς σκληρά για την σημερινή πατρίδα μας, που όπως μπορώ να καταλάβω αισθάνεσαι ότι σε έχει πληγώσει!!

  Τείνω βέβαια να συμφωνήσω περισσότερο με τον κύριο Γιώργο!!!

 32. Ιωάννης ο Αριστερόχειρας
  23/03/2016 στο 16:18

  Η καλύτερη λύση είναι αυτή που προτείνεις, αλλά για να ξεκουμπιστεί η συμμορία των στυγνών κακοποιών(Πχ κυβερνώντες, νταβατζήδες) που κυβερνά την Ελλάδα, θα χρειαστεί να χυθεί μπόλικο αίμα!!!

 33. Αυτό και το Άλλο
  23/03/2016 στο 18:51

  δεν είναι σκληρό κι εγώ θα άρπαζα την ευκαιρία τότε και θα το πάλευα όπως οι τίμιοι αγωνιστές του ’21, είναι πραγματικιστικός ο τρόπος προσέγγισης της δημιουργίας του κράτους που πήρε το όνομα Ελλάδα. δηλώνοντας την τρέχουσα άποψή μου – κι είμαι αρκετά μεγάλη για να έχω περάσει από πάρα πολλές φάσεις που μερικές μοιάζουν με αυτές που αντιτιθενται στην τωρινή τρέχουσα δική μου – απλά ήθελα να δειξω πόσο πολύ βαθιά πρέπει να μπει το μαχαίρι ότι το θέμα της σωτηρίας μας ξεκινά από το πως βλέπουμε το ίδιο το κράτος που ζούμε το οποίο εγώ πλέον διαχώρισα από την έννοια πατρίδα σε αυτό τον βαθμό, μιας και το θεωρώ ψευτοκράτος. θέλω λοιπόν πρώτα να βγει αυτό το καρκίνωμα και μετά να δούμε ποια είναι η πατρίδα μας. η Ελληνική Επανάσταση είναι μισοτελειωμένη. η πατρίδα απέκτησε καρκίνο φυτευτό.

  δεν θα μιλήσω για την όποια αντιπαράθεση υπήρχε ουτε καν για το πως και από ποιον προκλήθηκε, αδιαφορώ.

  εγώ είμαι αποκρατικοποιημένης απόψεως. εσείς;

 34. Αυτό και το Άλλο
  23/03/2016 στο 18:53

  πραγματιστικός* διορθώνω.

 35. Βούλγαρης Χρήστος
  24/03/2016 στο 03:09

  Αγαπητέ Ι’ωάννη Ποτέ δεν ισχυρίσθήκα ότι το Ελληνικό κράτος είναι «τέλειο» (δεν ακολούθω το «δογμα της Πολυάννας» ΟΜΩΣ
  α) η Ιστορία ΔΕΝ γίνεται (και γράφέται) «όπως αρέσει στον κάθενα» και φυσικά δεν λαμβάνει υπόψη τι θα ήθελε ο καθένας «Time and train waits for no man»
  β) Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΑΣΙΦΑΝΩΣ ΑΝΟΜΟΙΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ 1821 ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗ (για να μην πω ΚΑΙ προσβλητική)
  γ) Ας εξέτασουμε το ενδέχομενο «σενάριο» τι θα είχε γίνει αν π.χ. το 1821 δεν είχε γίνει / είχε αποτύχει (καιμιά επανάσταση δεν είνα «προκαθορισμένη» ΄ότι θα πετύχει). Καθώς ΟΛΗ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ θα συνεχιζει την πορεία της για την δημιουργεία εθνικών κρατικών μορφωμάτων η δική μας ατυχία θα γίνονταν η τύχη άλλων π.χ. τα Επτάνησα θσ διετρέχαν τον κίνδυνο να βρεθούν υπο Ιταλική κατοχή (ας θυμηθούμε ότι οι Ιταλοί εθνικιστές – «Καρμπονάροι» ήταν ήδη ‘ενεργοί την ίδια περίοδο με την Φιλική Εταίρια ή οποία μπορεί να είχε επηρεαστεί και από αυτούς) Καθώς τα Επτάνησα έξέλισονταν σε «βαρύδι» για την Βρετάνια εν τη απούσια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κράτους η Ιταλία θα ήταν ο μόνος υποψήφιος διεκδικιτής..Επιλέον καθώς η Ιταλία απο την ενοπιήση της μέχτι το 1939 ήταν «πολυφέρνος νύφη» σε γεωστραγικό επίπεδο (σε αυτήν την περίοδο ανάμεσα στην Γαλλία του Ναπολέοντα του Γ! και την Βρέτανια της Βικτώριας) τα Επτάνησα θα ήταν ένα «χρήσιμο δολώμα» για τους Βρετανούς για να αποσπάσουν τους Ιταλούς απο την επιροή του Ναπολέοντα Γ! ( ο οποίος είχε βοηθήσει στην Ιταλική ενοποιήση) /Εξάλου στην πραγματικότητα λίγο έλειψε όντως να καταλήξουν τα Επτανήσα στην Ιτάλια καθώς είχε κάνςει τις σχετικές ¨κινήσεις «απλώς» την κρίσιμή στιγμή η Ιτάλια εβάλε ως προτεραίοτητα την προσάρτηση των Παπικών εδαφών εν συγκρίση με τα Επτάνησα καταστάση που βολεύε και την Βρετάνια ωστε να προθωήθήσει την υποψηφιοτήτα του Γεωργίου Γλυξμπούρκ της Δανίας για τον Ελληνικό Θρόνο.Χωρίς όμως την υπάρξη ης Ελλάδας ως κράτους οι Βρέτανοι δεν θα είχαν αυτόν τον «περισπσμό»…Οπώς επίσης ΔΕΝ θέλω να εξέτασω τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν η Ιταλία αποκτούσε τον έλεγχο της Ρώμης «μόλις» μια δεκαετία νωριτέρα από ότι ΄έφινε στην πργματικότητα ..Εδώ είχε αρχίσει να «ξερογλύφεται» για ….την Αιθιοπία ….στα Επτάνησα θα «κολούσε»;
  δ) Ό οποίος πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει Ελληνισμός στον Ελλαδικό χώρο ΧΩΡΙΣ την ;ύπαρξη του Ελληνικού κράτους (με όσα προβλήματα ‘όντως έχει ) και ευαγγελίζεται την κατάλυση του όΒΑΥΚΑΙΖΕΤΑΙ και το μόνο που θα πετύχει μια υοθέτηση των ιδέων του είναι να βρεούμε με ΚΑΝΕΝΑ κράτος…και υποτέλεις στα κράτη των γειτόνων μας οι οποίοι θα σπεύσουν να εκμεταλεύετούν οποίοι δημιουργήθει απο τους ηροσττράτείες ιδέες του. και απορώ πως ένα άτομο που δηλώνει οπάδος του ρεαλισμού δεν μπορεί να το αντιλήφθει αυτο….Περίεργο γιστί υποτθέται οτι πραγματικσμός και ρεαλισμός είναι συνωνύμα …Μήπως τελικά δεν είναι αυτό που πίστεύει ότι είναι;
  ε) Αν πάλι το αυτό και το άλο δεν ΄έχει καταλάβει (η δεν θέλει να καταλάβει) τι συνέβη στην Ευρώπη και τον κόσμο μετά το 1789 (ενημερωτικά πάντως ο Κολοκοτρώνης αν και αγράμματος το είχε καταλάβει ) «με γεία του και χαρά του»…Πάντως ας μην του φάνει παραξένο αν μου θυμίζει το ανεκδότο με το βασιλείο Κανούτο (Κνούτ) της Δανίας, και Αγγλιάς με τα κύματα τηε θαλάσσας (είμαστε και στην χιλιετία απο την άναρήση του στον Αγγλικό θρόνο 1016)
  στ) (και συγνώμη για το χώρο που παίρνω)Το γεγόνος /ότι έχω και εγω νε΄τρα ως άτομο (και όχι και πολύ χιουμόρ) δεν το αρνούμαι και μάλιστασε όσους με έχουν δει απο κοντά είναι απο τα πρώτα πράγματα που τους λέω…ΑΛΛΑ για το 1821 ας μου επιττραπέι να εχω μια ιδιατέρη ευαισθησία για λογούς που έχω εξηγήσει στο γ αλλά για οποιόν το θέλει πιο συμπιμώμενα ας το θέσω με σείρα εξισωσεων (και ζητώ την κατανοήση των γνωρίζοντων μαθημάτικα) ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ του 1821=ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ=τα εδάφη που κατοικούνται απο Ελληνοφώνους πληθησμούς (π.χ. Επτανήσα απο τα όποία καταγόμαι ) καταλήουν «άλλου’

 36. Βούλγαρης Χρήστος
  24/03/2016 στο 03:26

  Για να υπάρξεί σνεργασία θα πρέπει να προυπάρχει συμφωνία αναφορικα με το ποίοι είναστε και που θέλουμε να πάμε….Π.χ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ειμάσταν «ψευτορωμαίκο» ΑΛΛΑ «απλώς» στον Μεσαίωνα είμασταν ΝΟΜΙΚΑ οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ υπήκοοι της Ρωμαικής Αυτοκρατοριάς/»Ρωμαίοι πολίτες» μετα την Constittuo Antoniana ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν πάψαμε να είμαστε «Ελλήνες στα ήθη και στην Γλώσσα»

 37. Αυτό και το Άλλο
  24/03/2016 στο 15:40

  καταλαβαίνω τις θέσεις του προλαλήσαντος διότι πέρασα τη φάση που βρίσκεται πριν δεκαετία περίπου, δεν με ενδιαφέρει όμως να συνεχίσω να μιλάω εδώ μιας και έχει ύφος και ετοιμάζει πίσσα και πουπουλα ο προλαλήσας για νεοεισερχόμενους στο χώρο των σχολιαστών. δεν προσέβαλλα κανέναν που δεν ήθελε να προσβληθεί και γι’ αυτό εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

  από την αρχή ήρθα απλώς να εκθέσω μία άποψη κι όχι επιδιώκοντας συνεργασίες. η στάση μου είναι μία και μου αρκεί: αυτή της αποχής και της μη συμμετοχής σε οποιοδήποτε φορέα ή κομματίδιο πολιτική ή άλλη κίνηση προερχόμενη από άτομα που δεν έχουν κάνει την παραμικρή υπέρβαση και δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ποιος νοιάζεται και ποιος όχι ειλικρινά. έστω και ένα άτομο να δημιουργεί έριδες διχονοιες αντιπαλότητες να κρατάει πίσσα και πούπουλα είναι αρνητικό φαινόμενο, τα νεύρα του να τα κρατήσει σπίτι του.

  σας εύχομαι επιτυχία σε αυτά που θα βάλετε στόχο και πολύ καλές συνεργασίες με όποιον ή όποια μπορέσετε να τα βρείτε.

  καλή δύναμη σε όλους σας και καλή πορεία.

 38. Βούλγαρης Χρήστος
  24/03/2016 στο 20:13

  Θα συνίστουσα σε μια κυρία να ΜΗΝ γράφει για θέματα για τα ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ (π.χ. δεν έχει καταλάβει τι έγινε την περίοδο 1789-1821). δεν ε διαφορετικά ας μην εκπλήσεται για την αντιμετώπιση που θα έχει ή οπώς έγραψε και ο Σαίξπήρ στον Εμπόρο της Βένετίας ας ακριβήνει για να την τιμήσω….Αναρωτίεμαι πως θα της φαίνονταν αν εστέλνα το σχόλιο της με τον συσεχετίσμο του 1821 με την (καικώς ονομαζομένη) «αραβική άνοιξη» σε έναν γνώστο μου στο Πανεπιστήμιο και μετα δημοσιέυα την απάντηση …Αλλά δεν είναι πρακτικές που μου αρέσουν…
  ΥΓ Μου κάνει εντυπώση πάντως ότι κάποια ενω είπε ότι δεν θα ξαναγράψει συνεχίζει μια κατάσταση η οποία θα επρέπε να έχει λήψει…Στην τελική ανάλυση λύπαμαι δεν βλέπω τι έχει να προσφέρει η εν λογώ κυρία, στο ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ αν φυσικά .κάποιος εχει διαοφορετική απόψη επι του θέματος δεν έχει παρα να την εκφράσειΙ…Σε ότι με αφορά ξανάλεω ότι θα προτιμούσα να σταματήσει εδώ η «βαλίτσα»

 39. 24/03/2016 στο 22:23

  Το διαδύκτιο το έφτιαξαν οι άνθρωποι για να ενώνει τον κόσμο και να τον κάνει να συνεργάζετε, όχι μόνο για να τον αποβλακώνει. Το ζήτημα τώρα είναι η ενότητά μας. Δεν νομίζω ότι η σχολιαστής ήρθε εδώ να κάνει εχθρούς. Για επικοινωνία, ανταλαγή απόψεων και επικοινωνία είμαστε εδώ.

 40. 24/03/2016 στο 23:41

  Το κατέβασα αλλά μην με τρομοκρατείς ότι θα πληρώσω και 8000 ευρώ, εντάξει τη φυλακή δεν την φοβάμαι, φυλακή είμαστε κι απέξω αν κι η είδηση έπαιξε και στα κανάλια και το άρθρο το πήρα από έγκυρη εφημερίδα.

 41. 25/03/2016 στο 00:09

  Προσοχή στην αναπαραγωγή σαβούρας, προσοχή στην ποσότητα, φωνάζω εδώ και καιρό. Μία και καλή ανάρτηση το μήνα, όχι πολλές πρόχειρες κάθε μέρα. Ο κόσμος έχει τρελαθεί από όλα τα απόβλητα που του βάζουν τα μμε και τα κατινολόγια μέσα στο κεφάλι του.

 42. 25/03/2016 στο 08:42

  Τι λες μωρέ πρωί , πρωί μία και καλή ανάρτηση το μήνα κιι ο κόσμος που μας παρακολουθεί θα περιμένει να δει την καλή ανάρτηση; Όσο μπορώ θα ενημερώνω καθημερινά το ιστολόγιο κι ας βάζεις εσύ τα δικά σου και μια φορά το εξάμηνο. Οταν δεν θα μπορώ δεν θα βάζω κανένα. Ο κόσμος έχει τρελαθεί απ την φτώχεια κι από την σκληρή πραγματικότητα που την βιώνει στο πετσί του,δεν περιμένει να τους τρελάνουμε εμείς !!

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s