Αρχική > Εθνικά θέματα -Ενοπλες δυνάμεις, Ιστορικά > Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α! ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α! ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!


Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο Ελληνισμός δέχεται επίθεση σ’ όλα τα επίπεδα εθνικό, πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και εκκλησιαστικό.

Προφανής σκοπός των εχθρών του Έθνους μας είναι ο αφανισμός της παγκόσμιας επιρροής του και η υποδούλωση Ελληνισμού και της Ελλάδας σε μια μορφή ύπαρξης, από την οποία να μη μπορεί να ανακάμψει. Γιατί αυτόν τον ένδοξο ιστορικό χώρο τον διεκδικούν και άλλοι και φαινομενικά κερδίζουν τις μάχες, γιατί δυστυχώς υπάρχουν μερικοί – ευτυχώς ελάχιστοι – αυτοαποκαλούμενοι Έλληνες, οι οποίοι συνειδητά ή ασυνείδητα υπονομεύουν και προδίδουν την πατρίδα μας την Ελλάδα μας, με το να  συναινούν  στην καλλιεργούμενη σατανικά εις βάρος της πολιτική  του ψευδοκράτους των Σκοπίων. Ενός κράτους υπό αίρεση και προθεσμία.

Τα ύπουλα και βρώμικα σχέδια τους είναι κατ’ αρχήν η οικειοποίηση του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ από τους Σκοπιανούς και στη συνέχεια η προώθηση του ονείρου τους για την κατάκτηση της Ελληνικής Μακεδονίας.

Στο μακρόπνοο επεκτατικό αυτό πρόγραμμα τους οι Σκοπιανοί έχουν ως συμμάχους τους Παγκοσμιοποιητές του «δόγματος Κίσσιγκερ», οι οποίοι στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των πλανηταρχικών συμφερόντων τους στην περιοχή της Βαλκανικής, κυνικοί, πλήρως αδιάφοροι και ασεβείς σε κάθε έννοια ιστορίας, παράδοσης, διεθνούς δικαίου και εθνικών ευαισθησιών, απεργάζονται δόλια την υφαρπαγή του ενδόξου ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ από τους ιστορικούς του κτήτορες, με τη δημιουργία του μικρού αυτού κράτους – μαριονέττας εκτάσεως 25.713 τ. χλμ, όσο η Πελοπόννησος, στο οποίο ζουν σύμφωνα με την απογραφή του 1991 είκοσι πέντε (25) περίπου εθνικές ομάδες (Βούλγαροι,  Αλβανοί, Έλληνες, Σέρβοι, Τούρκοι, Αθίγγανοι, Κουμάνοι, Αρμένιοι, Εβραίοι κ.λ.π.).

Σημειώνεται ιδιαιτέρως ότι, οι Ελληνογενείς κάτοικοι των Σκοπίων, έχουν με πιέσεις και διωγμούς εξαναγκαστεί να αλλάξουν τα ονοματεπώνυμά τους, για να μη διαπιστώνεται μέσω αυτών η Ελληνική καταγωγή τους.

            Η ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων είναι ένα μέρος του προβλήματος. Υπάρχουν όμως και άλλες πτυχές εξ’ ίσου σοβαρές, που πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ελληνική πολιτεία και τον διεθνή παράγοντα με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως οι «αλυτρωτικές» εξαγγελίες της γειτονικής χώρας, διατυπωμένες ακόμη και σε θεσμικά κείμενα. Οι Σκοπιανοί διαπαιδαγωγούν το λαό τους και ιδιαίτερα τη νεολαία τους με «Αλύτρωτες Πατρίδες», πως αυτοί είναι απόγονοι του Μ/ Αλεξάνδρου, πως η χώρα τους είναι κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, εκδίδουν χάρτες της Μακεδονίας, που φθάνει μέχρι τη Θεσσαλία και να ονομάζουν το αεροδρόμιο των Σκοπίων προκλητικά «Μ. Αλέξανδρος»!!!

Η αναίσχυντη αυτή υφαρπαγή της ονόματος της Μακεδονίας, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πανάρχαιης Ελληνικής κληρονομιάς μας, από τα χρόνια του Όμηρου, για την Ελληνικότητα της οποίας υπάρχουν οι παρακάτω αναφερόμενες αδιάσειστες αποδείξεις:

1.- Οι Μακεδόνες ήταν πανάρχαιη  Ελληνική Φυλή, όπως οι Δωριείς, οι Ίωνες και οι Αιολείς. Μιλούσαν Ελληνικά σε διάλεκτο που συγγένευε ιδιαίτερα με τη δωρική και την αιολική.

2.- Το όνομα Μακεδόνες και Μακεδονία είναι λέξεις ελληνικές και παράγονται από την αρχαία λέξη μάκος, που είναι δωρικός τύπος της λέξης μήκος. Μακεδνός σημαίνει μακρύς, ψηλός.

3.- Η θρησκεία των αρχαίων Μακεδόνων ήταν η ίδια και απαράλλακτη με την θρησκεία όλων των υπόλοιπων Ελλήνων. Πίστευαν τους ίδιους θεούς και θεωρούσαν ότι το δωδεκάθεό τους κατοικούσε στο μεγάλο βουνό, τον Όλυμπο.

4.- Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας, γράφει ολοκάθαρα ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες (Ηροδότου Ιστορία Α’ 56, Η 43).

5.- Η πιο σπουδαία είναι η μαρτυρία του αρχαίου γεωγράφου Στράβωνα με την λακωνική φράση:

«έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».

6.- Οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν την δυνατότητα να γίνονται μέλη της Αμφικτυονίας των Δελφών, προνόμιο αποκλειστικά και μόνο για τους Έλληνες.

7.- Οι αρχαίοι Μακεδόνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνον Έλληνες.

8.- Στην αρχαία Μακεδονία υπήρχαν Ελληνικά θέατρα και παίζονταν ελληνικές τραγωδίες. Δεν θα μπορούσαν οι Μακεδόνες να παρακολουθήσουν ελληνικές τραγωδίες, αν ήταν βάρβαροι.

9.- Στο Εθνικό Κέντρο των Αθηνών υπάρχουν πέντε χιλιάδες επιγραφές της Μακεδονίας και μεταξύ αυτών ούτε μία δεν είναι γραμμένη στη λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα».

10.-Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του κατά των Περσών ως αρχιστράτηγος όχι των Μακεδόνων αλλά όλων των Ελλήνων. Στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Κορίνθου το 335 π.Χ. όλοι οι Έλληνες πλην τω Λακεδαιμονίων του παρεχώρησαν την εξουσία.

11.- Οι διάδοχοί του σε όλα τα βασίλεια ενήργησαν αποκλειστικά ως Έλληνες. Διέδωσαν την ελληνική γλώσσα από τη Μεσόγειο μέχρι την Ινδική πενταποταμία (Παντζάμπ).

12.- Ο Μέγας Αλέξανδρος μετά τη μάχη του Γρανικού ποταμού, αρνήθηκε να απελευθερώσει τους συλληφθέντες ως Έλληνες μισθοφόρους των Περσών με τη δήλωση ότι αυτοί «παρά τα κοινά δόξαντα τοις Έλλησι» (δηλαδή παρά τα από κοινού αποφασισθέντα υπό πάντων των Ελλήνων στο Πανελλήνιο συνέδριο της Κορίνθου), «Έλληνες όντες ενάντια τη Ελλάδι υπέρ των βαρβάρων εμάχοντο».

13.- Επίσης, ο Μ. Αλέξανδρος μετά τη νικηφόρα μάχη του Γρανικού, εναντίον των Περσών και των συμμάχων τους, απέστειλε στη θεά Αθηνά τριακόσιες περσικές πανοπλίες ως ανάθημα στο πολιτιστικό κέντρο της Ελλάδος την Αθήνα και όχι στην Πέλλα, διατάξας να γραφεί το παρακάτω επίγραμμα ως συνοδευτικό: «Αλέξανδρος Φιλίππου και Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των εις Ασία κατοικούντων».

14.- Η περίοδος εκείνη των διαδόχων του Μεγάλου Αλέξανδρου δεν ονομάστηκε Μακεδονική, αλλά Ελληνιστική περίοδος.

            15.- Τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Δίο, στην Πέλλα, στη Βεργίνα, στη Σίνδο, στην Αιανή είναι όλα Ελληνικά, στις οποίες υπάρχουν και οι τάφοι των αρχαίων Μακεδόνων Βασιλέων, με Ελληνικές επιγραφές.

16.- Στα αρχαία Μακεδονικά νομίσματα όλες οι παραστάσεις είναι από το θεματολόγιο της αρχαίας Ελληνικής τέχνης και στην Ελληνική γλώσσα.

17.- Η Μακεδονία ήταν πάντοτε, αναπόσπαστο Ελληνικό μέλος. Ίδια γλώσσα, ίδια ήθη και έθιμα, ίδιοι θεοί, ίδιος Ελληνικός πολιτισμός, ίδιος αγώνας εναντίον ποικίλων βαρβάρων. Τόσο που παραμένει επίκαιρος ο λόγος του διαπρεπή αρχαίου Έλληνα ιστορικού Πολύβιου (202 π.Χ. – 120 π.Χ), στο κολοσσιαίο έργο του «Καθολικήν Ιστορίαν», για την Μακεδονία: «Τίνος και ποικίλης τιμής αξιούσθαι Μακεδόνες, οι πλείου του βίου χρόνον ου παύοντες διαγωνιζόμενοι προς τους βαρβάρους υπέρ της των Ελλήνων ελευθερίας», δηλαδή « Πόσης και ποίας τιμής αξίζουν οι Μακεδόνες, οι οποίοι τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους δεν σταματούν να αγωνίζονται εναντίον των βαρβάρων και υπέρ της ελευθερίας των Ελλήνων».

Ο Διονύσιος Σολωμός έλεγε ότι «ο λαός πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό». Τα Σκόπια δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν  το ιερό όνομα της Μακεδονίας, όχι μόνο από τα αναφερόμενα ανωτέρω, τα οποία σαφέστατα αναγράφει η αντικειμενική, αμερόληπτη, ανεπηρέαστη, αδέκαστη ιστορία, αλλά και για τους κατωτέρω αναφερομένους ΑΛΗΘΕΙΣ λόγους:

1.- Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε «Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική».

2.- Η Μακεδονία είναι ιδιαίτερη πατρίδα του Παμμέγιστου των Ελλήνων Αλέξανδρου και του σοφότερου των ανθρώπων διδασκάλου του Αριστοτέλη, είναι μία περιφέρεια του Ελληνικού Κράτους όπως η Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα (Ρούμελη), η Θεσσαλία, η Θράκη, η Κρήτη, τα Νησιά μας κ.λ.π.

3.- Η γλώσσα των Μακεδόνων είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ενώ η γλώσσα των Σκοπιανών μεταπλασμένο βουλγαρικό ιδίωμα, το οποίο προσπαθούν να το εμφανίσουν ως «μακεδονική», την οποία φυσικά δεν μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες, που διέδωσαν τον αθάνατο Ελληνικό πολιτισμό από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ινδό ποταμό. Κατά τον Καθηγητή της Γλωσσολογίας Γ. Μπαμπινιώτη (τα δήθεν «μακεδονικά», η εθνική λεγόμενη γλώσσα των Σκοπιανών είναι τεράστια παραποίηση της αλήθειας).

4.- Τα μέσα του 2ου π.Χ. αιώνα οι Δάρδανοι λαός της Βαλκανικής υποτάχθηκαν στους  Ρωμαίους. Τα Σκόπια εξελίχθησαν σε πρωτεύουσα της Δαρδανίας και έκτοτε αυτή αποτέλεσε τμήμα της Ρωμαϊκής επαρχίας της Μοισίας. Από την εποχή του Διοκλητιανού η Δαρδανία ήταν πλέον ξεχωριστή επαρχία. Τέλος, την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η Δαρδανία ήταν επαρχία που ανήκε στο «θέμα του Δυρραχίου» και όχι στη Θεσσαλονίκη (εγκυκλ. ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ).

5.- Μέχρι το έτος 1944 η περιοχή των Σκοπίων ονομαζόταν VARDARSKA (δηλαδή ΒΑΡΔΑΡΙΚΗ εκ του ποταμού VARDAR, που σημαίνει Αξιός).

6.-Το κρατικό υβρίδιο των Σκοπίων κατασκευάστηκε από τη Σοβιετική ηγεσία στις 2.2.1944  και το σατανικό δικτάτορα της Γιουγκοσλαβίας Γιοσίπ Μπροζ Τίτο, ο οποίος συνέστησε ομόσπονδο κρατίδιο και του έδωσε σκόπιμα το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με άμεσο και προφανή στόχο την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την ένταξή της στο τότε Σοβιετικό Μπλόκ.

7.- Είναι ιστορικά, λαογραφικά, γλωσσολογικά και γενετικά αποδεδειγμένο, ότι εθνολογικά οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των Σλάβων, που έφτασαν στη Βαλκανική χερσόνησο τον 6ο μ.Χ. αιώνα.

8.- Το 1944 αναγγέλθηκε η ίδρυση του κράτους της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας και η περιοχή των Σκοπίων «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας», η τότε Κυβέρνηση των Η.Π.Α αντέδρασε πολύ σκληρά δια του Υπουργού των Εξωτερικών Έντουαρντ Στετίνιους, δηλώνοντας ότι «Κάθε λόγος δια Μακεδονικό Έθνος, Μακεδονική Πατρίδα και Μακεδονική Εθνική συνείδηση, αποτελεί προπαγάνδα ασύστατη». Ενημέρωσε άμεσα τους πρέσβεις και προξένους όλων των κρατών ότι: «Οι ΗΠΑ ουδέποτε θα δεχθούν τη δημιουργία στο χώρο αυτό κράτος με το όνομα Μακεδονία».

9.- Το Συμβούλιο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λισσαβώνα το Ιούνιο του 1992, αποφάσισε να αναγνωριστούν  τα Σκόπια χωρίς τη λέξη «Μακεδονία», η σημερινή κυβέρνηση  των ΗΠΑ χαιρέτησε και συμφώνησε με την απόφαση αυτή, μέχρι τη δεύτερη εκλογή του κ. Μπους στην προεδρία της δημοκρατίας. Η απόφαση, του οποίου να αναγνωρίσουν οι Η.Π.Α. το κρατίδιο των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία», όπως ήταν επόμενο, προκάλεσε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του Ελληνικού Λαού, για την προσβολή της  ιστορίας του και της εθνικής ευαισθησίας του, από μία σύμμαχο και φίλη χώρα.

10.- Ο τότε Πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπίλ Κλίντον, έχοντας υπόψη του τις ενέργειες και αποφάσεις των προηγουμένων Αμερικανικών Κυβερνήσεων και ιδιαίτερα του Υπουργού των Εξωτερικών Έντουαρντ Στετίνιους το 1944, σε συνέντευξή του το 1992, είπε επακριβώς τα εξής: «Χαιρετίζω την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία, η νοτιότερη πρώην Γιουγκοσλαβία αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο Κράτος, υπό τον όρο να μη περιλαμβάνει στη ονομασία του τη λέξη Μακεδονία».

11.- Κορυφαίος Μακεδονολόγος Ιστορικός Nicolas Hammond έγγραψε ότι «Η αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία συνιστά βιασμό της ιστορικής αλήθειας».

12.- Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος Ανδρέας Παπανδρέου είπε «Για μένα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να δεχθώ τον όρο – Μακεδονία  υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται».

13.- Ο Μεγάλος Αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος έγραψε «Η αναγνώριση της Δημοκρατίας των Σκοπίων ως Μακεδονία συνιστά βιασμό της ιστορικής αλήθειας».

14.- Ο Πάπας Ιωάννης – Παύλος Β’ εδήλωσε στα διεθνή Μ.Μ.Ε. «Η Μακεδονία είναι Ελληνική, Πατρίδα του Φιλίππου και του Αλέξανδρου, του Μεθοδίου και του Κυρίλλου. Το Βατικανόν καταδικάζει οιανδήποτε πλαστογράφησιν της Ιστορίας της».

Την ανάδειξη και προβολή αυτών των αδιάσειστων ιστορικών στοιχείων της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και άλλων  πολλών, που δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν στο παρόν πόνημα, επί δεκαετίες παρέλειψε  η εγκληματική πολιτική των Κυβερνήσεων του Ελληνικού Κράτους, οι οποίες με μια απίστευτα  μειωπική και δουλοπρεπή αντιμετώπιση των θρασυτάτων  μεθοδεύσεων των παγκοσμιοποιητών, προς εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων  τους και των λοιπών εχθρών της πανένδοξης πατρίδας μας της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ, επέτρεψαν σήμερα να αναγνωρίζεται από τα μισά περίπου κράτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), το κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων ως Μακεδονία.

Εν όψει αυτής της τραγικής, για την Χώρα και το Λαό μας εθνικής απαξίωσης και εξαναγκασμού σε «διαπραγματεύσεις» για τα κεκτημένα, θα περίμενε κανείς να σημάνουν οι εκάστοτε εκλεγμένοι κυβερνήτες μας αυτονόητο συναγερμό του Λαού μας,  για μια δυναμική δηλωτική των συναισθημάτων και της αποφασιστικότητας του, σειρά κινητοποιήσεων, πανδήμων συναλλητηρίων, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και τη Μελβούρνη διαμαρτυριών και διαβημάτων, προς γνώση όλων των πρεσβειών, του Ευρωκοινοβουλίου και των διεθνών Μ.Μ.Ε. Η έλλειψη ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης γίνεται κατανοητή, αν σκεφθεί κανείς το γεγονός ότι, στην Βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κογκρέσου για την Μακεδονία υπάρχουν 190 βιβλία, εκ των οποίων τα τρία (3) είναι γραμμένα από Έλληνες ιστορικούς τα υπόλοιπα είναι από Σκοπιανούς.

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», επισημαίνει ο Ανδρέας Κάλβος και ασφαλώς θέλει αρετή και τόλμη το να γράψει κανείς και να καταγγείλει επωνύμως τους εχθρούς του Ελληνισμού, αυτούς που προδίδουν καθημερινά τον Ελληνικό Λαό, με στόχο να εκμεταλλευθούν καταστάσεις, να παραχαράξουν την ιστορία μας, να την υποτάξουν σε σκοπιμότητες, σε βάρος των εθνικών μας δικαίων και της αλήθειας.

Αντί  αυτού εισπράττομε μια πανικόβλητη ενδοτική διπλωματία, με ουσιαστική απαγόρευση κάθε διάθεσης αντίδρασης των Ελλήνων πολιτών, με την υστερόβουλη καθησυχαστική επίκληση του αποπροσανατολιστικού  ότι «όλοι είμαστε το ίδιο πατριώτες και το ίδιο Έλληνες».

Είμαστε βεβαίως Έλληνες, αλλά ασφαλώς δεν είμαστε όλοι και όλες το ίδιο πατριώτες. Έλληνες υπήρξαν π.χ. οι Τριακόσιοι του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και οι Μαραθωνομάχοι Αθηναίοι, αλλά και οι μηδίσαντες Θηβαίοι, ο ηρωϊκός Λεωνίδας και ο προδότης Εφιάλτης, ο τελευταίος Ελληνοβυζαντινός Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και ο Τουρκοπροσκυνημένος Πατριάρχης Γεώργιος Σχολάριος, ο ήρωας Κολοκοτρώνης και ο προσκυνημένος Νενέκος, οι κλέφτες και οι κοτζαμπάσηδες, οι εκτελεσθέντες από τα στρατεύματα κατοχής αντιστασιακοί ήρωες και οι δοσίλογοι….

Τα τελευταία  χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες της διαστρέβλωσης και της   παραποίησης της  Ελληνικής Ιστορίας, όχι μόνο από προπληρωμένες και ενορχηστρωμένες εκδόσεις βιβλίων αλλά και μέσω των ανθελληνικών θέσεων ορισμένων – ευτυχώς ελαχίστων – πανεπιστημιακών ταγών, στα συγγράμματα των οποίων απουσιάζει το Ελληνικό ιδεώδες του Ηρωϊσμού, απουσιάζει η εθνική υπερηφάνεια και το Ελληνικό ήθος. Ουδέποτε εδόθησαν στα σχολεία στους μαθητές βιβλία και εργασίες για την Ελληνική Ιστορία και τις μεγάλες προσωπικότητες της Φυλής μας, τις οποίες θαυμάζουν και υμνούν όλοι οι πολιτισμένοι λαοί.

Εμείς μέχρι τότε υποδυόμενοι το ρόλο του Σωκράτη, θα υπενθυμίζομε και θα προσευχόμαστε για το καλό της πανένδοξης Πατρίδας μας της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ, που δίδαξε σε όλη την οικουμένη, τι είναι σοφία, αλήθεια, δικαιοσύνη, ανδρεία, πίστη, τέχνη, ανθρώπινη αξία, ιδεώδη ιδανικά τι είναι ελευθερία και τι δημοκρατία.

Στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας πολλά μπορούμε να κάνουμε ΟΛΟΙ μας, για να διατρανώσουμε συνεχώς την αγάπη μας για την Μακεδονία μας, ακολουθώντας το παράδειγμα όλων εκείνων των Μακεδονομάχων, που έδωσαν το αίμα τους και την ψυχή τους, υπερασπιζόμενοι τα βόρεια σύνορά μας  αλλά και όλη την Ελληνική Πατρίδα, στο μεγαλύτερο έπος του ελληνισμού μετά τον Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Σε καμιά περίπτωση, δεν πρέπει να απεμπολήσομε τα ιστορικά μας δίκαια, στις «αρπακτικές αλυτρωτικές» διαθέσεις των Σκοπιανών, που τολμούν να ομιλούν για «Αιγαιακή Μακεδονία». Η φίλη και παραδοσιακή σύμμαχος χώρα οι ΗΠΑ, θα πρέπει να παύσουν να διεκδικούν τον τίτλο του «ανάδοχου» του Κράτους των Σκοπίων κατά τρόπο που να ευνοεί τα Σκόπια …. εις βάρος του δικαίου και της ιστορικής αλήθειας.

Δύναμη έχουμε, επίγνωση της δύναμής μας δεν έχουμε  και γι’ αυτό δεν την χρησιμοποιούμε. Καλείται ιδιαίτερα η Νεολαία μας να πάρει στα χέρια της την υπόθεση, ν’ αντισταθεί να βροντοφωνάξει ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.  Να καταλάβουν επιτέλους ορισμένοι άσπονδοι φίλοι μας, ότι όποιος γνωρίζει πώς να ζει και πώς να πεθαίνει, παραμένει αήττητος, αναγεννάται συνεχώς και γίνεται ήρωας, σύμβολο, θρύλος και ότι αυτό είναι προνόμιο το οποίο έχει μόνο η Ελληνική Φυλή, μια Φυλή με κοινή προέλευση, ιστορία, γλώσσα, παράδοση, πολιτισμό, ανθρωπιστική παιδεία και μοίρα.

Ο Αλέξανδρος ο μέγας στρατηλάτης και εκπολιτιστής και η Μακεδονία ζουν και θα ζουν για πάντα στις καρδιές όλων των Ελλήνων.

Να γνωρίζουν εχθροί και «φίλοι», ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ είναι το καμάρι της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ, το προπύργιο του Ελληνισμού, αν πιστεύουν ότι μπορούν να την ακρωτηριάσουν θα βρεθούν στο διάβα τους ΕΛΛΗΝΕΣ, οι οποίοι δίδοντας όρκο στους Ήρωες μας και στα ιερά σύμβολά τους το Σταυρό και το Σπαθίαναβαπτιζόμενοι στα ύδατα της αθάνατης  ψυχής του απλού Λαού, ενωμένοι, αδελφομένοι, αποφασιστικοί και αλύγιστοι επί των επάλξεων της πανένδοξης πατρίδας μας της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ, που θα παίξουν το ρόλο του Λεωνίδα βροντοφωνάζοντας το μοναδικό σύνθημα του Ελληνικού Έθνους «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ».  

Γιατί ο Έλληνας πιστεύει ότι ζωή του τελειώνει ή για την Ελευθερία ή με την Ελευθερία.-

 

Του Παντελέοντος Νικ. Παντελεάκη, Πρώην  Γενικού Δ/ντή Ο.Γ.Α.

Αντιπροέδρου του Συνδέσμου των Απανταχού Λακώνων «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ»

Μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΩΝ»

 

πηγή

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s