Αρχική > Ισλάμ > Η νέα γενιά των τζιχαντιστών

Η νέα γενιά των τζιχαντιστών

Το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει και εξοικειώνει τα παιδιά με τη βία δίνοντάς τους όπλα για παιχνίδια 

Η νέα γενιά τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) ήδη ετοιμάζεται! Κατηχούνται στις θρησκευτικές αντιλήψεις εξ απαλών ονύχων και είναι μια «καθαρότερη» και «καλύτερη» γενιά για να διασφαλίσουν τη διαιώνιση και το μέλλον του Ι.Κ. Η πρώτη μελέτη για τη στρατολόγηση, την εκπαίδευση, την εκμετάλλευση, την κακοποίηση και την προετοιμασία των παιδιών για τζιχαντιστές από το Χαλιφάτο είναι ήδη έτοιμη. Φέρει τον τίτλο «Παιδιά του Ι.Κ.», εκπονήθηκε από ερευνητές του κέντρου Quilliam στο Λονδίνο, έχει ήδη εγκριθεί από τον ΟΗΕ και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η οργάνωση κατηχεί τα παιδιά στον εξτρεμισμό και τα εξοικειώνει με τη βία δίνοντάς τους όπλα για παιχνίδια ή μέσω παρακολούθησης δημόσιων εκτελέσεων και ενθαρρύνοντάς τα να κρατήσουν ψηλά αποκομμένα κεφάλια ή να παίξουν ποδόσφαιρο μαζί τους. Ετσι ενθαρρύνονται να γίνουν μελλοντικοί τρομοκράτες.
Αυτό γίνεται στα σχολεία των περιοχών που ελέγχει το Ι.Κ., σε στρατόπεδα εκπαιδεύσεων, ασκώντας εξαναγκασμό ή τον φόβο ως εργαλείο πειθούς και την απειλή μαστίγωσης, βασανισμών ή βιασμού. Τα παιδιά, 10 ως 15 ετών, κατηχούνται στη σαρία, εκπαιδεύονται σε ειδικές δεξιότητες που απαιτεί η τζιχάντ, αλλά και να είναι αναίσθητα στον πόνο και στη βία. Τα κορίτσια, τα «μαργαριτάρια του Χαλιφάτου», περιορίζονται στα σπίτια και στην εξυπηρέτηση των ανδρών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που βιάστηκαν να πάρουν τον έλεγχο του εκπαιδευτικού συστήματος στη Συρία και στο Ιράκ. Οι τζιχαντιστές του Ι.Κ. θεωρούν αυτά τα παιδιά καλύτερους, ισχυρότερους μουτζαχεντίν, πιο βάναυσους και θανατηφόρους μαχητές, εμποτισμένους στη βία από κούνια ή από πολύ τρυφερή ηλικία και με «αγνή» ψυχή που δεν έχει διαφθαρεί από κοσμικές αξίες!

Το Ι.Κ. φέρεται ότι έχει απαγάγει ως 900 παιδιά ηλικίας 9-15 ετών από 1η Αυγούστου 2015 ως 9 Φεβρουαρίου 2016 και δείχνει να έχει μελετήσει την εκπαίδευση των ναζί και τη στρατολόγηση παιδιών-στρατιωτών στη Λιβερία τη δεκαετία του 1990. Οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν το Ι.Κ. «μία από τις σοβαρότερες απειλές για τα παιδιά στη Γη» και συνιστούν τη σύσταση επιτροπής για την προστασία των μελλοντικών γενεών από τη ριζική βία.

πηγή

Κατηγορίες:Ισλάμ
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε