Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά, Τρομοκρατία, Τουρκία > «Ο Μακιαβελισμός του Ερντογάν»

«Ο Μακιαβελισμός του Ερντογάν»

 

ερντογαν

Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν πως η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγήθηκε πλησίον στρατιωτικού λεωφορείου που μετέφερε προσωπικό της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Η τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία με τους τουλάχιστον 28 νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες έχει στοιχεία «Μακιαβελισμού» σύμφωνα με πολλούς αναλυτές.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο πολιτικός αναλυτής Basem Tajeldine σχολίασε στο RT πως η Τουρκία μέσω αυτής της επίθεσης μπορεί να έλαβε μια απάντηση για τις πράξεις της, καθώς η Άγκυρα στηρίζεται στους τζιχαντιστές και προβαίνει σε τρομοκρατικές πράξεις κόντρα στις κουρδικές μειονότητες σε όλη την ευρύτερη περιοχή εντός και εκτός Τουρκίας. «Όποιος παίζει με τη φωτιά δεν θα λάβει κάτι περισσότερο από φωτιά» δηλώνει ο αναλυτής.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποιος οργάνωσε την επίθεση, από τη μία πλευρά μπορεί να θεωρηθεί πως ήταν μια κουρδική απάντηση στην κυβέρνηση Ερντογάν, δηλώνει ο Tajedine. Από την άλλη πλευρά όμως, πίσω από την επίθεση θα μπορούσαν να βρίσκεται κρυφά ο ίδιος ο Ερντογάν, κάτι που θα του «ξέπλενε» τα χέρια για την υποστήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες, δείχνοντας στη διεθνή κοινότητα πως είναι τάχα εναντίον τους, εκτιμά ο ίδιος.

Την ίδια ώρα ο πρέσβης της Μόσχας στον ΟΗΕ, δήλωσε πως η Τουρκία μπορεί να είναι πίσω από τις επιθέσεις που οργανώνουν τρομοκράτες στη Ρωσία. Η επίθεση στην Άγκυρα θα μπορούσε να υπηρετήσει τα σχέδια του Ερντογάν προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτές τις κατηγορίες, λέει ο αναλυτής. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για καθαρό μακιαβελισμό από μέρους του Ερντογάν, καταλήγει ο ίδιος.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s