Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά > Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ 130 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ…

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ 130 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ…

ImageHandler.ashx_-176

Η κρίση στη Συρία, το προσφυγικό και ο κίνδυνος της παγκόσμιας τρομοκρατίας αποτέλεσμα το έρεισμα…
ώστε η γερμανική κυβέρνηση να αποφασίσει την αναβάθμιση της στρατιωτικής της μηχανής, επενδύοντας το ποσό των 130 δισ. ευρώ για τα επόμενα 15 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πηγές, τα χρήματα θα διατεθούν κυρίως για την αγορά νέου εξοπλισμού, ώστε ο στρατός να μπορεί να εκπληρώσει καλύτερα τις αποστολές του στο εξωτερικό. Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν αναλάβει δράση κυρίως στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, για πρώτη φορά μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, «βρίσκονται στο όριο των δυνατοτήτων τους να επεμβαίνουν λόγω των δημοσιονομικών περικοπών», αναφέρεται σε έκθεση που δόθηκε την Τρίτη (26/1) στη δημοσιότητα.

«Το στράτευμα είναι κουρασμένο. Έχει υπερβολικά πολλές ελλείψεις», δήλωσε κατά την παρουσίαση της έκθεσής του στο Βερολίνο ο αρμόδιος της κυβέρνησης για θέματα άμυνας Χανς-Πέτερ Μπάρτελς, ζητώντας μια σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού του γερμανικού στρατού.

«Η συστηματική ανεπάρκεια του προϋπολογισμού θέτει σε κίνδυνο την εκπαίδευση και τις επεμβάσεις», προειδοποίησε, ενώ εκτός από τη Συρία και το Ιράκ, οι Γερμανοί στρατιώτες είναι παρόντες στο Μάλι, όπου το Βερολίνο προβλέπει, μάλιστα, να στείλει άλλους 500 άνδρες, για να υποστηρίξουν τους Γάλλους στρατιώτες.

Το Νοέμβριο, η Γερμανία αποφάσισε επίσης να αυξήσει το μέγιστο όριο των στρατιωτικών δυνάμεων που διατηρεί στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο μιας αποστολής συμβουλών και εκπαίδευσης. Το Βερολίνο θα στείλει εκεί έως 980 στρατιώτες το 2016, στο πλαίσιο της αποστολής «Αποφασιστική Υποστήριξη».

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε μια καμπή. Αν υπάρξουν νέες μειώσεις, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο Μπάρτελς, ο οποίος επισήμανε επίσης την κακή κατάσταση των στρατοπέδων. «Το προσωπικό βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται σε ορισμένους τομείς στο όριο των δυνατότητων επέμβασής του», πρόσθεσε επικαλούμενος στην έκθεσή του ελλείψεις σε υλικό, ιδιαίτερα σε ελικόπτερα και μαχητικά αεροπλάνα.

Το υπουργείο Άμυνας, επικεφαλής του οποίου είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξετάζει αυτή τη στιγμή μια ενδεχόμενη αύξηση του προσωπικού. Από την πλευρά της, η Μπούντεσταγκ, η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ψήφισε μια αύξηση του προϋπολογισμού των ομοσπονδιακών ενόπλων δυνάμεων από 33 σε 35 δισ. ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ο Μπάρτελς θεωρεί την αύξηση αυτή ανεπαρκή. Η Bundeswehr ιδρύθηκε το 1955 και το 1990, τη στιγμή της επανένωσης της Γερμανίας, αριθμούσε 600.000 στρατιώτες, έναντι των 117.000 που αριθμεί σήμερα.

πηγή

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s