Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά, Εθνική Ασφάλεια > 17 νησιά ζητούν οι Τούρκοι!

17 νησιά ζητούν οι Τούρκοι!

dkttj
Ως τουρκικά νησιά υπό ελληνική κατοχή, αναγνωρίζει εμμέσως 16 περιοχές, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ύστερα από ερώτηση βουλευτών του κόμματος  Demokrat Parti (DP-»Δημοκρατικό Κόμμα »), σχετικά με το καθεστώς κύριαρχίας, των εν λόγω περιοχών.
Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ., αναρτήθηκε και σχετικό σημείωμα.
Η επίσημη θέση του υπουργείου, αναφέρει: «τα ζητήματα παράνομης ιδιοκτησίας χερσαίων νησιωτικών εκτάσεων στο Αιγαίο τα οποία κατέχονται από την Ελλάδα θα βρουν λύση μέσω του διαλόγου που έχει ξεκινήσει» .
Αναλυτικά, πρόκειται για τα νησιά, Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα, Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι και το Κουφονήσι.
«Η Ελλάδα κατέλαβε …τουρκικά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Κατατεμαχιζόμαστε. Η Ελλάδα προετοιμάζεται να καταλάβει την τουρκική νήσο Ζουράφα (Ζürafa).Το νησί Ζουράφα, ανήκει (sic) στην Τουρκική Δημοκρατία. Πρόκειται για νησί στο μέγεθος της Χάλκης, που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Γεωγραφικά, η Ζουράφα βρίσκεται 5.5 μίλια (sic) δυτικά ανατολικά της Σαμοθράκης, μεταξύ του δήμου Ενέζ (Εnez) της Ανδριανούπολης και της Ίμβρου», ανέφερε τουρκικό δημοσίευμα, ύστερα από την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου, πάνω από την Ζουράφα.
Στο ίδιο δημοσίευμα, επισημαίνεται ότι: »το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας με τον τίτλο «Turkish Helicopter Overflight» που χρησιμοποίησε στην ανάρτηση, επιχειρεί να δώσει την εντύπωση ότι το τουρκικό ελικόπτερο που πέταξε πάνω από τη Ζουράφα είναι σα να πέταξε πάνω από ελληνικό έδαφος». Για να συνεχίζει την προβοκάτσια :» Παρόλο που η πτήση ενός τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τουρκικό νησί είναι ό,τι πιο φυσικό, το ότι το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας το αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του και με αυτό τον τίτλο, εγείρει κάποια ερωτήματα».

kten
«Η Ελλάδα κατέλαβε και προσάρτησε 16 νησιά και μία βραχονησίδα. Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο δεν έλαβε κανένα μέτρο για τα ελληνικά ελικόπτερα που παραβίασαν επί ώρες τον εναέριο χώρο μας στις 21 Αυγούστου 2015, στις 8 Δεκεμβρίου 2015 και στις 23 Δεκεμβρίου 1015, ούτε δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τις παραβιάσεις. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο, στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, εμπόδισε τουρκικά αεροσκάφη να πετάξουν πάνω από το νησί μας, το Φαρμακονήσι, και το δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του. Το ίδιο κάνει και τώρα δημοσιεύοντας την πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από την τουρκική νήσο Ζουράφα. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνοντας υπόψη τις βραχονησίδες και τα νησιά μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν πρέπει να δώσουν ποτέ την ευκαιρία σε μία νέα κατάκτηση», προσθέτει το ίδιο, άρθρο.
Σχετικά με την επίσκεψη του ΥΕΘΑ, Παναγιώτη Καμμένου στην περιοχή, σχολίαζει το άρθρο:
«Ο Έλληνας Υπουργός, επιθεώρησε τα νησιά μας, τα οποία κατέλαβαν χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα». Και συνέχιζε, αναφερόμενη στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, Καλόλημνο κλπ ελληνικά νησιά, ότι βρισκεται σε αυτά τα 16 νησια  ακόμα ελληνικός Στρατός και κυματίζει ελληνική σημαία, ενώ αυτά βρίσκονται (sic) εντός των συνόρων των νομών της Σμύρνης, του Αιδινίου, και των Μούγλων…»

πηγή

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s