Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά > ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Όχι στην ΕΕ και το Ευρώ λέει η πλειοψηφία

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Όχι στην ΕΕ και το Ευρώ λέει η πλειοψηφία

orb-poll

Καταρρέει η «ευρωπαϊκή ιδέα» και το κοινό νόμισμα στη συνείδηση Ευρωπαίων και Ελλήνων. Σε πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση της ORB international, εταιρίας που φημίζεται για την αξιοπιστία της, μεταξύ 14 χωρών, φαίνεται καθαρά ότι πέραν της πλειοψηφίας που απορρίπτει την Ευρώπη της λιτότητας και  της νέας Γερμανικής φεουδαρχίας, το ποσοστό αυτό αυξάνεται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο προκαλώντας τρόμο στη συμμαχία της ολιγαρχίας.

no-euro-1

Στην Ελλάδα το 44% επιλέγει «εθνικό νόμισμα», τουτέστιν έξοδο από την ΕΕ, έναντι του 43% που επιλέγει την παραμονή στη ζώνη του ευρώ. Το τελευταίο δημοψήφισμα μπορεί να το ερμήνευσε κατά το δοκούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να κατάφερε με την κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση, βλ. εξαπάτηση, την ανοχή της κοινωνίας για ένα μικρό διάστημα, η πολιτική όμως που εφαρμόζεται και τα αποτελέσματα που βιώνει η χειμάζουσα ελληνική κοινωνία  με το μνημόνιο 3, ξεκαθάρισαν τις τάσεις και δείχνουν ότι η ευρωπαϊκή προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ βρίσκονται στην αντίπερα όχθη των επιλογών της κοινωνίας.

#menoume europi

 

Τα αποτελέσματα για την Ελλάδα δείχνουν επίσης πεντακάθαρα ότι η περίοδος της ανοχής και της αναμονής τελειώνει για την κυβέρνηση που πανηγυρίζει μια ενδεχόμενη συμφωνία της με τον ΣΕΒ αρνούμενη να συνομιλήσει με τα Συνδικάτα και τον κόσμο της εργασίας. Έχει ταχθεί χωρίς καμία αμφιβολία με τα συμφέροντα των «μένουμε Ευρώπη», αλλά φαίνεται ότι θα πληρώσει ακριβά τη σύγκρουση με την κοινωνία που μένει Ελλάδα. Σύντομα.

Στη γειτονική Ιταλία το ποσοστό της κοινωνίας που επιλέγει αποχώρηση από την ΕΕ μετρήθηκε στο 42% των Ιταλών πολιτών να τάσσονται κατά της ΕΕ, όταν ένα χρόνο νωρίτερα το ποσοστό αυτό βρίσκονταν στο 25%.

Στη Βρετανία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Το 54% επιλέγει την έξοδο, έναντι 43%.

Η ΕΕ τελειώνει στη συνείδηση των λαών της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Οι εξελίξεις αδιαμφισβήτητα επιταχύνονται. Η νέου τύπου πολιτική διακυβέρνηση με τρομοκρατία, φόβο, ανασφάλεια και απολυταρχία δεν πρόκειται να περισώσει το οικοδόμημα της ΕΕ.

πηγή

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s