Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά, Εργασιακά-Ανεργία, Κοινωνικά > Το ασφαλιστικό είναι κρίσιμο πρόβλημα για την επιβίωση της Ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει ο ρωσικός τύπος

Το ασφαλιστικό είναι κρίσιμο πρόβλημα για την επιβίωση της Ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει ο ρωσικός τύπος

ks1

Στο ασφαλιστικό και στις αντιδράσεις των συνδικάτων εστιάζει ο ρωσικός τύπος , παρουσιάζοντας μια κατάσταση λίαν επικίνδυνη για  την χώρα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος από την ελληνική κυβέρνηση ,  τα μέλη του κομμουνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος «Πανελλήνιο μέτωπο της μάχης», προέβησαν σε διαμαρτίες στην οικία του Πρωθυπουργού .  Οι διαδηλωτές έφτασαν περίπου οκτώ το πρωί με τρία τουριστικά λεωφορεία.

Περίπου εκατό άτομα προσπάθησαν να διαδηλώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου   την κατοικία του Έλληνα Πρωθυπουργού διαμαρτυρόμενα κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αναφέρει ρωσικός τύπος.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είχε  ανακοινωθεί στις αρχές και επρόκειτο  για δράση των μελών του κομμουνιστικού κινήματος του  (ΠΑΜΕ).

Το ΚΚΕ αποκάλεσε τα σχέδια της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος κοινωνικής ασφαλίσεως στο σύνολό του ως «κήρυξη πολέμου εναντίον του λαού».

Οι διαδηλωτές έφτασαν περίπου στις οκτώ το πρωί σε τρία τουριστικά λεωφορεία, η κυκλοφορία επιτρέπονταν  στους δρόμους του Ηρώδου του Αττικού, δρόμο που ευρίσκεται η κατοικία του πρωθυπουργού και  του προέδρου.

Πριν από την κατοικία τα τρία λεωφορεία ξαφνικά σταμάτησαν και μέσα από αυτά βγήκαν  οι διαδηλωτές.

Η αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να σταθούν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, και οι διαδηλωτές στάθηκαν  στο πεζοδρόμιο απέναντι από την κατοικία. Τα μέλη του ΚΚΕ  φώναζαν συνθήματα κατά της μεταρρύθμισης και της κοινωνικής ασφάλισης.

Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα συνεπάγεται σημαντική μείωση των συντάξεων των μελλοντικών συνταξιούχων,  διατήρηση των βασικών συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων,  αύξηση των ασφαλίστρων και δημιουργία ενός κοινωνικού ταμείου ασφάλισης.

Σύμφωνα με άρθρα και εκτιμήσεις ειδικών στην ιστοσελίδα μας  ,οι επόμενοι δύο μήνες θεωρούνται λίαν κρίσιμοι για την ελληνική κυβέρνηση.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapsotagma.gr, με τίτλο (Έρχεται πολιτική αβεβαιότητα λέει το ΔΝΤ. Πρόωρες εκλογές «βλέπουν» Ρώσοι αναλυτές), αναφέρθηκε ότι το τρίτο μνημόνιο που αφορά το τρέχον τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα έχει πολλά προβλήματα .

θα υπάρξει έντονη  πολιτική αστάθειας στην χώρα λόγω της εκτέλεσης του προγράμματος , ΑΥΤΟ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ . Η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος στην Ελλάδα προς την  κυβέρνηση, η οποία έχει κάνει παραχωρήσεις προς τους πιστωτές, ίσως  την αναγκάσει να διενεργήσει πρόωρες εκλογές στη χώρα, τονίζει ρωσική  έκθεση.

 

πηγή

Advertisement
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: