Αρχική > Ένοπλες Δυνάμεις, Διεθνή - Γεοπολιτικά, Οπλικά συστήματα, Τουρκία > To στέλθ F-35 χάνει όλες τις αερομαχίες με το γέρικο F-16 !

To στέλθ F-35 χάνει όλες τις αερομαχίες με το γέρικο F-16 !

F-35 VS F16

Το άρθρο παρουσιάζει εξαιρετικό Ελληνικό ενδιαφέρον καθώς η Τουρκία θα είναι από τους πρώτους χρήστες του αεροσκάφους εξαγωγής.

Όταν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υπέγραψε τη σύμβαση για το F-35 με την Lockheed-Martin, το 2001, ήταν με την προϋπόθεση ότι το αεροσκάφος θα μπορεί να χρησιμεύει ως αντικαταστάτης για όλα τα αεροσκάφη πολλαπλών σήμερα σε υπηρεσία με διάφορους κλάδους των Ηνωμένων Πολιτειών  .

Αντ ‘αυτού, αυτό που προέκυψε ήταν ένα απίστευτα ακριβό, με χαμηλές επιδόσεις, με μαζικές υπερβάσεις κόστους, κρίσιμες αστοχίες στο σχεδιασμό, και μειωμένη λειτουργική ικανότητα.

Τώρα προστέθηκε κι ο πονοκέφαλος που το τζετ των 130 εκατομμύριων δολάριων δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με το σταραντάχρονο F-16 σε αερομαχία!

Εβαλαν σε δοκιμασία στις 15 Ιανουαρίου ένα μονοθέσιο F-35A σαν αυτό που έχουν παραγγείλει οι Τούρκοι, με μια παλαιότερη διαμόρφωση του F-16D αυτή του Block 40, που είναι σαφώς υποδεέστερο από τα Ελληνικά Block 50 και Block 52+

Η εν λόγω δοκιμή σχεδιάστηκε για να μετρήσει την ικανότητα του F-35 για την αερομαχία σε υψηλές γωνίες προσβολής και με την επιθετική τους ελιγμούς.

Το F-35 πετούσε καθαρό, χωρίς όπλα, ενώ το F-16 μετέφερε ένα ζευγάρι από εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου που το έδινε στα χαρτιά μειονέκτημα

Παρά τους περιορισμούς αυτούς, η έκθεση επισημαίνει ότι το F-35 έχασε από το F-16, και έχασε κατα κράτος.

Η αερομαχίες έγιναν πρώτα με πλεονέκτιμα του του F-35 να επιτίθεται από πισω με το F-16 να προσπαθεί να ξεφύγει, όπου το F-35 ξέμενε από «ενεργεια» προσπαθώντας να παρακολουθήσει τους ελιγμούς του F-16.

F16ieraksL

Μετά το F-16 σε πλεονεκτική θέση «ξεμπέρδευε» το F-35 με συνοπτικές διαδικασίες

Τέλος ξεκινούσαν από ουδέτερη θέση και τα δυο σκάφη και πάλι όμως το F-16 υπερτερούσε

Το F-35  αναμένεται να αντικαταστήσει επίσημα το F-15, F-16, F-18, και Harrier με μόνο πλεονέκτιμα του την stealth διαμόρφωση, δηλαδή να έχει την τύχει να μην εντοπιστεί γιατί από την στιγμή που θα εντοπιστεί θα υπάρχει προβλημα.

hellasforce.com

Advertisement
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: