Αρχική > Φιλελληνισμός > ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΗΣΗ: Συλλαλητήριο υπέρ του ελληνικού λαού στη Βιέννη!

ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΗΣΗ: Συλλαλητήριο υπέρ του ελληνικού λαού στη Βιέννη!

photo-1

Οταν στην Ελλάδα υπάρχουν «Ελληνες» που κάνουν συγκεντρώσεις υπερ των Τραπεζών και της Γερμανικής Κατοχής, ο Αυστριακό λαός κάνει κινητοποιήσεις υπέρ της Ελλάδας!!!!

Κάλεσμα σε εκδήλωση συμπαράστασης του ελληνικού λαού απηύθυναν αυστριακοί φορείς και οργανώσεις με τη συνδρομή της ελληνικής κοινότητας για την Κυριακή στη Βιέννη.


«Στην Ελλάδα κρίνεται αν στην Ευρώπη υπάρχει εναλλακτική επιλογή στην πολιτική φτωχοποίησης και αποδόμησης της Δημοκρατίας, καθώς η Ευρωομάδα και οι θεσμοί ζητούν τη συνέχιση των κοινωνικών περικοπών, ιδιωτικοποιήσεις και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όμως οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν αντέχουν πλέον και ζητούν μια πραγματική αλλαγή πορείας», τονίζεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα για το μεγάλο συλλαλητήριο στήριξης του ελληνικού λαού, μεθαύριο στη Βιέννη.

Η εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον ελληνικό λαό, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στην Πλατεία των Ηρώων στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, με γενικό σύνθημα «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη» και θα ακολουθήσει αργότερα πορεία και συλλαλητήριο μπροστά στο κτίριο της αυστριακής Καγκελαρίας. Το προσκλητήριο απευθύνουν δεκάδες αυστριακοί φορείς και οργανώσεις, με συμμετοχή του Κοινωνικοπολιτιστικού Συλλόγου της Ελληνικής Κοινότητας Βιέννης και Περιχώρων, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό (20-27 Ιουνίου).

Όπως τονίζεται επιπλέον στην ανακοίνωση, η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται και για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ευρώπη οι οποίοι πλήττονται από την πολιτική της κρίσης, ενώ από την άλλη πλευρά οι κρατούντες κάνουν τα πάντα για να οδηγήσουν την ελληνική κυβέρνηση σε αποτυχία.

Σε αντίστοιχο κάλεσμα του Κοινωνικοπολιτιστικού Συλλόγου της Ελληνικής Κοινότητας Βιέννης και Περιχώρων, υπογραμμίζεται πως στην εκδήλωση θα δοθεί η ευκαιρία σε Έλληνες και Αυστριακούς να ανταλλάξουν τις απόψεις τους πάνω σε ένα θέμα πού απασχολεί όλη την Ευρώπη.

Προστίθεται δε, πως δίνεται επίσης η ευκαιρία να αναδειχθεί το γεγονός, ότι αυτή η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά ότι έχει να κάνει με την παραγωγή και την άνιση κατανομή του πλούτου – και πως αν δεν αλλάξουν κάποιες πολιτικές, σύντομα πολλές άλλες χώρες θα βρεθούν σε παρόμοια κρίση όπως η Ελλάδα.

πηγή

Advertisement
Κατηγορίες:Φιλελληνισμός
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: