Αρχική > Πολιτική > ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΡΗΞΗ – Αμετακίνητη από τις απόψεις της η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΡΗΞΗ – Αμετακίνητη από τις απόψεις της η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

maxresdefault

H Αριστερή Πτέρυγα τάσσεται υπέρ της ρήξης μέσω άρθρου στον ιστότοπο iskra.gr με τίτλο «Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ: 53% θέλουν «ρήξη», μόνο το 34% «συμφωνία -Στις κρίσιμες ώρες απαιτούνται ριζοσπαστικές επιλογές», επικαλούμενη ουσιαστική στοιχείο της δημοσκόπησης της Marc που αφορά μόνο τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, κάνει παρατηρήσεις για το πώς διατυπώνονται τα ερωτήματα στη δημοσκόπηση, λέγοντας ότι αν οι ερωτήσεις ήταν διαφορετικές τα αποτελέσματα θα ήταν εντυπωσιακότερα!

Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στον Iskra.gr έχει ως εξής:

«Η Iskra παρουσιάζει, ένα σημαντικό εύρημα δημοσκόπησης, χωρίς κρίσεις και σχόλια για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία της , που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha (10/06/15), σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να δηλώνει ότι επιθυμεί τη «ρήξη» με τους πιστωτές και μόνο το 34% επιλέγει τη «συμφωνία». Στο σύνολο των ερωτηθέντων το 50,2% απαντά ότι θέλει τη συμφωνία, ενώ το 37,4% επιθυμεί τη ρήξη, με το 12,4% να δηλώνει ότι δεν απαντά.

Παρότι το ερώτημα της δημοσκόπησης δεν είναι ορθά διατυπωμένο, μιας και δεν προσδιορίζει το είδος της συμφωνίας στην οποία αναφέρεται, το εύρημα είναι εντυπωσιακό και ίσως θα ήταν εντυπωσιακότερο, με δεδομένη την επιφύλαξη για την αξιοπιστία της δημοσκόπησης, αν το ερώτημα έθετε ξεχωριστά το ενδεχόμενο μιας «κακής» συμφωνίας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή» το οποίο τίθεται κάπως…. «ξεκούδουνα», χωρίς να τίθεται η δραχμή ως δυνατή εναλλακτική λύση σε μια ενδεχόμενη «κακή συμφωνία», το 77% (!) τάσσεται υπέρ του ευρώ, παροτι το 40% περίπου των πολιτών θέλει σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση , τη ρήξη απέναντι σε μια συμφωνία, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της τελευταίας.

Μήπως, λοιπόν, η κακή διατύπωση των ερωτημάτων προκαλεί απαντήσεις σε «σύγχυση» ; Σε κάθε περίπτωση , πάντως, οι πολίτες δεν φαίνεται να κινούνται με βάση τις υποδείξεις της μιντιοκρατίας».

πηγή

Advertisement
Κατηγορίες:Πολιτική
  1. 11/06/2015 στο 09:44

    Reblogged στις blog it.

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: