Μαμούθ 10.000 ετών ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία

mamoth

Τα απολιθωμένα απομεινάρια ενός γιγαντιαίου μαμούθ, το οποίο υπολογίζεται ότι έζησε πριν από 10.000 χρόνια στη Γη, εντόπισαν εργάτες σε πετρελαϊκή εταιρεία στη Σιβηρία.

Δύο χαυλιόδοντες, οστά και κόκκαλα από τα πλευρά του τεράστιου θηλαστικού ανακαλύφθηκαν σε βάθος τριών μέτρων, κάτω από την παγωμένη επιφάνεια, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την πόλη Nyagan στην περιοχή Khanty-Mansi της Σιβηρίας στη Ρωσία.

Οι εργάτες έσκαβαν στην περιοχή, όταν παρατήρησαν έναν χαυλιόδοντα να εξέχει από τον κάδο του εκσκαφέα.

Χρησιμοποιώντας φτυάρια έφεραν στο φως και ένα δεύτερο χαυλιόδοντα, το οστό μιας κνήμης, τα πλευρά, δόντια και άλλα θραύσματα από τα τεράστια σαγόνια του προϊστορικού ζώου.

Ο επικεφαλής του τμήματος παλαιοντολογίας στο μουσείο Khanty-Mansiysk, Aton Rezvy, πιστεύει ότι το συγκεκριμένο μαμούθ είναι τουλάχιστον 10.000 ετών. Εκτιμά ότι ήταν ένα ενήλικο θηλυκό, περίπου 30-40 ετών όταν πέθανε.

«Η γενετική ανάλυση στα ευρήματα αυτά θα μας βοηθήσει να καθορίσουμε σε ποιο πληθυσμό των μαμούθ ανήκε το συγκεκριμένο ζώο: τον ευρωπαϊκό ή αυτόν της βόρειας Αμερικής» δήλωσε ο ίδιος στους Siberian Times.

hellasforce

Advertisement
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: