Αρχική > Ήφαιστος, Οργανωμένη Διαφθορά, Πολιτική > Όταν ο ΟΠΑΠ «ξεπλένει» χρήμα

Όταν ο ΟΠΑΠ «ξεπλένει» χρήμα

Ένα θέμα για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο Σαμαράς
Είναι πλέον γνωστό ότι ο ευκολότερος τρόπος να νοµιµοποιήσει κάποιος έσοδα από εγκληµατικές δραστηριότητες στην Ελλάδα είναι µέσω κερδισµένων δελτίων του ΟΠΑΠ. Τα πρακτορεία του δέχονται στοιχήµατα τελείως ανώνυµα και, παρά το τυπικό ανώτατο όριο στοιχηµατισµού, η ανωνυµία των δελτίων δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε το επιθυµεί να παίξει απεριόριστα ποσά σε µετρητά.
Οι πιο «µερακλήδες» επιλέγουν ένα παιχνίδι στο Πάµε Στοίχηµα που είναι «µονό αποδεκτό» και ποντάρουν όλα τα ενδεχόµενα (π.χ. under και over). Το αποτέλεσµα είναι σίγουρα κερδισµένα χρήµατα, λίγο λιγότερα από το συνολικό, «βρώµικο» κεφάλαιο λόγω της γκανιότας, αλλά πλέον πεντακάθαρα, νοµιµότατα, µε βεβαίωση κερδών και κάλυψη για τα τεκµήρια της Εφορίας.
Οι πιο επαγγελματίες, που δεν έχουν χρόνο για τέτοια, γιατί είναι πολύ απασχολημένοι να εµπορεύονται π.χ. ναρκωτικά, όπλα και ανθρώπους, αρκούνται στο να αγοράζουν κερδισµένα δελτία ΟΠΑΠ. Ο πρόσφατα καταδικασθείς Αλέξανδρος «Ελληνας Εσκοµπάρ» Αγγελόπουλος βρέθηκε µε δεκάδες χιλιάδες τέτοια κερδισµένα δελτία.
Ο Αγγελόπουλος έδειξε τον δρόµο και σε άλλο έµπορο κοκαΐνης, που κέρδισε το Τζόκερ του ΟΠΑΠ και το Στοίχηµα 600 φορές το 2013, καθώς η σχετική δικογραφία αναφέρεται σε «σκανδαλώδη εύνοια της Τύχης» και «παραβίαση κάθε νόµου των πιθανοτήτων» για τα µέλη του κυκλώµατος που κέρδιζαν διαρκώς σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, παίζοντας µάλιστα ταυτοχρόνως σε πρακτορεία διαφορετικών πόλεων της χώρας.
Σε άλλη υπόθεση, Πατρινός φορολογούµενος είχε συµπεριλάβει στη δήλωσή του 300 κερδισµένα δελτία ΟΠΑΠ, σύµφωνα µε τον προϊστάµενο της Α’ ∆ΟΥ Πατρών, Σωτήρη Σαξάµη.
Οι γνωστές υποθέσεις είναι αµέτρητες και οι άγνωστες περισσότερες. Φυσικά, υπάρχουν και χιλιάδες υποθέσεις που αφορούν «µικρότερα ποσά» (κάτω από 500.000 ευρώ ανά περίπτωση), που είναι αδύνατο να πέσουν στη δαγκάνα των Αρχών, καθότι µοιάζουν µε αυθεντικές περιπτώσεις. Ο ΟΠΑΠ των Τσέχων (πλέον) φροντίζει ο απατεώνας να γίνεται νοικοκύρης µε συνοπτικές διαδικασίες. Και το κάνει µε την ανοχή και της κυβέρνησης Σαµαρά!
Η λύση στο πρόβληµα είναι προφανής, εφαρµοσµένη παγκόσµια και δεν είναι άλλη από την ονοµαστικοποίηση των δελτίων. Να ξέρει, δηλαδή, ο ΟΠΑΠ ποιος είναι ο πελάτης του και ποια είναι η δραστηριότητά του.
 Ο νόµος το προβλέπει ήδη για τα καζίνο, το προβλέπει για τα VLT (φρουτάκια) και το ∆ιαδίκτυο µέσω της κάρτας παίκτη. Γιατί δεν εφαρµόζεται στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ; Γιατί να µην προβλέπεται ταυτοποίηση του παίκτη στο πρακτορείο, ώστε να διασταυρώνεται εύκολα ποιος παίζει τι, πόσα χάνει και πόσα κερδίζει συνολικά;
 Η τεχνολογία υπάρχει και ο ΟΠΑΠ ετοιµάζεται να την εγκαταστήσει παντού για τα φρουτάκια. Γιατί τα άλλα παιχνίδια του να είναι διαφορετικά; Η µόνη εξήγηση είναι ο φόβος ότι µια τέτοια ρύθµιση θα χτύπαγε τα κέρδη του ΟΠΑΠ. Ο ρυθµιστής Γιαννακόπουλος προτιµά να βάλει πλάτη στους Τσέχους και να κόβουν χρήµα στον ΟΠΑΠ, ακόµα κι αν αυτό προέρχεται από σωµατεµπορία και ναρκωτικά.
Οι ελληνικές Αρχές έχουν αρκετές φορές στο παρελθόν δεσµευθεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λύσουν οριστικά το πρόβληµα µε τα ονοµαστικά δελτία, αλλά µε τεράστια έκπληξη διαβάσαµε σε συνέντευξη του προέδρου της ΕΕΕΠ, Ευγένιου Γιαννακόπουλου, ότι η λύση που θα προωθήσει είναι διαφορετική!
Λέει ότι θα θέσει σε εφαρµογή ένα «σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστηµα», µέσω του οποίου τα δελτία που κερδίζουν θα αποκτούν µοναδική ηλεκτρονική ταυτότητα, που θα καθιστά αδύνατη τη διακίνησή τους!
Ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος κλείνει το µάτι στους εγκληµατίες και τους φοροφυγάδες ενηµερώνοντάς τους ότι σύντοµα τα κερδισµένα δελτία θα διακινούνται µόνον πριν από την πληρωµή τους. Οταν, όµως, πληρωθούν θα έχουν και πρόσθετη διασφάλιση ότι «τους ανήκουν».
Εποµένως, για να µη διακινδυνεύσουν τα υπερκέρδη του ΟΠΑΠ και µε την αρωγή της Επιτροπής Παιγνίων, το ξέπλυµα «βρώµικου» χρήµατος θα γίνεται πλέον µε πιστοποίηση! Επειδή διαχρονικά οι κυβερνήσεις αδιαφορούσαν µπροστά στην καραµπινάτη νοµιµοποίηση «µαύρου» χρήµατος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία η τρόικα. Να τραβήξει τ’ αυτάκια των Τσέχων, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν.
Και επειδή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαµαράς, έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την καταπολέµηση του «µαύρου» χρήµατος, νοµίζω ότι οφείλει να δώσει µια εντολή στον διευθυντή του γραφείου του, Κώστα Μπούρα, που γνωρίζει πολύ καλά τα θέµατα του ΟΠΑΠ, προκειµένου να υπάρξει µια νοµοθετική ρύθµιση που θα βάλει λουκέτο στο πιο σύγχρονο πλυντήριο «βρώµικου» χρήµατος.

Πηγή :  parapolitika.gr

 

Advertisement
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: