Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά, Οικονομία - Κρίση, Υγεία-Ιατρικά-Διατροφή > Καλώς ήρθε το… γουάν – «Εισβολή» στον σιτοβολώνα της Ευρώπης

Καλώς ήρθε το… γουάν – «Εισβολή» στον σιτοβολώνα της Ευρώπης

Κίνα – Γαλλία: νέα συμμαχία ύψους 18 δισ. ευρώ

Καλώς ήρθε το... γουάν - «Εισβολή» στον σιτοβολώνα της Ευρώπης
Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συνομιλεί με την Ανγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

«Εισβολή» στον σιτοβολώνα της Ευρώπης

Πριν από λίγους μήνες η Κίνα έκλεισε συμφωνία με την Ουκρανία για την ενοικίαση του 5% της ουκρανικής γης με στόχο την καλλιέργειά της προκειμένου να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου κινεζικού πληθυσμού.

Η ουκρανική KSG Argo συμφώνησε ώστε η κινεζική Xinjiang Production να φροντίσει «για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών» αρχικά σε έκταση 30.000 στρεμμάτων, καθώς και στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στην περιοχή. Η επένδυση προβλέπει τη συνολική εκμετάλλευση 30 εκατομμυρίων στρεμμάτων, μιας έκτασης ίσης με το Βέλγιο, που αντιστοιχεί στο 9% της αρόσιμης γης της Ουκρανίας, μιας χώρας με στρατιές φτωχών πεινασμένων ανθρώπων.

Κίνα – Γαλλία: νέα συμμαχία ύψους 18 δισ. ευρώ

 

Περίπου 50 εμπορικές συμφωνίες αξίας 18 δισ. ευρώ υπέγραψε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με τον Σι. Μεταξύ των συμφωνιών περιλαμβάνονται μια παραγγελία 70 επιβατικών αεροσκαφών Airbus Α330 από την Κίνα και μια σύμβαση για την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων από τη γαλλική εταιρεία κατασκευής εργοστασίων Areva. Οι δύο χώρες συνδέονται πολύ στενά καθώς η Γαλλία ήταν η πρώτη μεγάλη δυτική χώρα που το 1964 αναγνώρισε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας του Μάο Τσε Τουνγκ.

ΒΗΜΑ

Advertisement
  1. 10/04/2014 στο 17:57

    Reblogged this on Oxtapus *blueAction.

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: