Τα Καβείρια μυστήρια και η ιστορία τους
Ποιοι ήταν οι Κάβειροι;
Για τα Καβείρια μυστήρια σώζονται οι λιγότερες ίσως πληροφορίες σε σχέση με τα άλλα ελληνικά μυστήρια. Ο Στράβων γράφει σχετικά με τις λίγες πληροφορίες που γνώριζαν από την εποχή του ακόμα: «Για τους Σαμοθράκη τιμώμενους θεούς πολλοί έχουν πει ότι είναι οι Κάβειροι οι ίδιοι, αλλά ούτε και αυτοί που είπαν αυτό μπορούν να μας πουν ποιοι ήταν οι Κάβειροι στην πραγματικότητα».
Είναι πολύ απροσδιόριστα τόσο ο αριθμός όσο και τα ονόματα τους, έτσι που η σύγχυση γύρω απ’ την προσωπικότητα τους αυξάνει συνεχώς. Στις αρχαίες πηγές υπάρχουν αρκετές εκδοχές σχετικά με την προέλευση τους και επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι οι Κάβειροι είναι μια ομάδα χθονίων Θεοτήτων Θρακοπελασγικής προέλευσης, οι οποίοι είναι δαίμονες και παιδιά του Ηφαίστου, του θεού της φωτιάς και των τεχνών. Άλλοι έλεγαν πως οι Κάβειροι είναι η Μεγάλη Μητέρα, η μητέρα γη (στην τοπική γλώσσα λεγόταν Αξίερος, ταυτίζονταν με την Δήμητρα και την αποκαλούσαν Ηλέκτρα, Λαμπρή, Στρατηγίδα και Ηγέτιδα), ο σύζυγός της ο Καδμίλος [θεός της γονιμότητας που πολλές φορές ταυτίζονταν με τον Ερμή γιατί τα σύμβολα του (το ιερό του ζώο, ο κριός, που συμβόλιζε τη γονιμοποιό δύναμη και τον αρχηγό ποιμένα, καθώς και το φιδοκέφαλο κηρύκειο του) βρέθηκαν χαραγμένα σε νομίσματα και σε επιγραφές του Ναού]. Άλλοι λένε πως ήταν δύο αρένες δίδυμοι Θεοί και τους συνέδεαν με τους Διόσκουρους, άλλοι πάλι, πως οι Θεοί ήταν τρεις και τα τοπικά ονόματα τους Αξίερος, Αξιόκερσα και Αξιόκερσος υποδήλωναν ότι ήταν η Δήμητρα, η Κόρη και ο Ερμής. Άλλοι προσθέτουν και τον Άδη, την Εκάτη, τη Ρέα, τους Οκριβάντες, τον Ουρανό και τη Γαία. Ακόμα και η Αφροδίτη που ίσως είναι αυτή που παριστάνεται σε περίεργα τρίμαστα γυμνά ειδώλια που βρέθηκαν στις ανασκαφές, φαίνεται να θεωρείται πως ανήκε στους Κάβειρους. Αυτή η πολυπροσωπία που υπάρχει στην λατρεία των Καβειριων οδηγεί στη σκέψη πως στα μυστήρια της Σαμοθράκης φανερώνονταν η γενική και απρόσωπη θεωρία για την θεότητα που υπάρχει και στα Ορφικά μυστήρια (που ο Θεός προσφωνείτε «Μέγα πνεύμα», «Μέγας Ελευθερωτής», «Μεγάλη ψυχή του κόσμου», «Λόγος»).
Το βέβαιο είναι ότι οι πρώτοι Αχαιοί το 2000 π.Χ περίπου κατέγραψαν στον κατάλογο των θεοτήτων τα ονόματα του Δια, της Εκάτης, του Απόλλωνα και των Καβείρων. Η λατρεία των Καβείρων σχετιζόταν με τον Ήφαιστο και τα Καβείρια μυστήρια τελούνταν κυρίως στη Σαμοθράκη , την Λήμνο, την Ίμβρο, την Μακεδονία, την Θράκη, την Βοιωτία, την Μικρά Ασία και την Κάρπαθο από τα οποία το πιο κέντρο λατρείας ήταν στη Σαμοθράκη.
Ο Όμηρος αναφέρεται στην Σαμοθράκη με το επίθετο «Ζαθέη» δηλαδή Σεπτή και Αγιότατη και επίσης την ονομάζει Ιερά χώρα: Σαμοθράκη όπου τελετές προκαλούν ρίγος φόβου γίνονται για χάρη των θεών οι οποίες είναι απόρρητες στους κοινούς θνητούς.
«Ζαθέη Σαμοθράκη ένθα και όργια φρικτά Θεών άρρητα βροτοΐσιν». (Σεπτή και αγιωτάτη Σαμοθράκη όπου τελετές που προκαλούν ρίγος φόβου γίνονται για χάρη των θεών, οι όποιες είναι απόρρητες στους κοινούς θνητούς).
«Αυτά και πολλά άλλα τα οποία εγώ θα υπομνήσω παρέλαβαν οι Έλληνες παρά των Αιγυπτίων, ότι Δε τα αγάλματα του Ερμού έχουν τα αιδοία ορθά, τούτο δεν το έμαθον παρά των Αιγυπτίων, αλλά παρά των Πελασγών μεν το έμαθον πρώτοι εξ όλων των Ελλήνων οι Αθηναίοι, παρά τούτων Δε οι άλλοι Έλληνες. Κατά την εποχήν Δε, καθ’ ην ήδη οι Αθηναίοι ελογίζοντο μεταξύ των Ελλήνων, μετώκησαν εις την Αττικήν ως σύνοικοι οι Πελασγοί, και έκτοτε ήρχισαν να θεωρούνται ως Έλληνες. Εκείνος Δε, ο οποίος έχει μυηθή εις τα μυστήρια των Καβείρων, τα οποία επιτελούν οι Σαμοθράκες παραλαβόντες παρά των Πελασγών, αυτός θα καταλάβει τι θέλω να είπω με τα λόγια μου. Διότι την Σαμοθράκην κατώκουν προηγουμένως αυτοί οι Πελασγοί, οι οποίοι έγιναν σύνοικοι με τους Αθηναίους, παρ’ αυτών Δε παρέλαβον τα μυστήρια οι Σαμοθράκες. Των οποίων τα αγάλματα του Ερμού, του να έχουν ορθά τα αιδοία έμαθον εκ των Ελλήνων παρά των Πελασγών πρώτοι οι Αθηναίοι. Περί τούτου παραδίδεται κάποιος Ιερός Λόγος, ο οποίος αποκαλύπτεται εις τα εν Σαμοθράκη μυστήρια.»
Ο Στησίμβροτος υποστηρίζει ότι η λατρεία των Κάβειρων εισάγεται στον ελλαδικό χώρο από την Μικρά Ασία που την κατοικούσαν Πελασγοί.
Μια ακόμα σημαντική πληροφορία είναι αυτή που μας έχει δώσει ο χριστιανός συγγραφέας Ιππόλυτος (2ο αιώνας μ.X) που αναφέρει τα εξής: «Οι Σαμοθρακες ονομάζουν αυτόν που τιμούν στα μυστήρια που τελούν Αδαμο, τον αρχικό άνθρωπο, ενώ στο ιερό της Σαμοθράκης υπάρχουν δυο αγάλματα γυμνών ανθρώπων με τα χεριά τεντωμένα προς τον ουρανό και τους φαλλούς στραμενους προς τα πανω, όπως έχει και το άγαλμα του Ερμή στην Κυλλήνη. Τα αγάλματα αυτά είναι εικόνες του πρώτου ανθρώπου και του αναγεννημένου πνευματικά ανθρώπου».
Οι Τελετές και ο πανανθρώπινος χαρακτήρας των Καβειριων.
Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το τι γινόταν στις τελετές γιατί οι μυημένοι τις τελούσαν μυστικά και δεν μιλούσαν γι’αυτές. Αυτό που ξέρουμε και είναι αξιοσημείωτο είναι ότι αντίθετα με αλλά μυστήρια τα Καβειρια είχαν πανανθρώπινο χαρακτήρα. Δηλαδή μπορούσαν να πάρουν μέρος άτομα ανεξαρτήτου φύλου, εθνότητας, αξιώματος η ηλικίας! (Στα Ελευσίνια μυστήρια για παράδειγμα μπορούσαν να λάβουν μέρος μονό Έλληνες ελεύθεροι πολίτες). Άνδρες και γυναίκες, δούλοι και δουλοπάροικοι, αλλοεθνείς, και αλλόπιστοι ήταν δεκτοί ενώ θεμελιώδης σκοπός των μυστηρίων αυτών ήταν η ηθικοποίηση του ανθρώπου. Με τη μύηση τους αναλάμβαναν ηθικές και κοινωνικές υποχρεώσεις και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης λέει ότι «οι μυούμενοι εγίνοντο ευσεβέστεροι, δικαιότεροι και κατά πάντα καλλίτεροι».
Επίσης, κάτι ακόμα που διαφοροποιεί τα μυστήρια σε σχέση με όλα τα αλλά ήταν ένας ρητός και απαράβατος όρος που υπήρχε και τον συναντάμε μονό εδώ. Βασική και απαραίτητη προϋπόθεση και προπαρασκευαστικό στάδιο της μυήσεως, ήταν η ψυχική κάθαρση του ανθρώπου που ζητούσε να μυηθεί, η εξομολόγηση. Γι’ αυτόν τον σκοπό υπήρχε ένας ειδικός ιερέας γνωστός ως Κοής ο οποίος άκουγε τον εξομολογούμενο και είχε το αξίωμα να εξαγνίζει ακόμα και τον φονιά που μετάνιωνε για την πράξη του. Έτσι, εκτός απ’ τη λατρευτική και θρησκευτική έννοια, βλέπουμε πως τα μυστήρια της Σαμοθράκης, είχαν φιλοσοφική βάση και χαρακτήρα κοινωνικής αρετής.
Ύστερα από την εξομολόγηση και την έγκριση του Κοή και των Ανακτοτελεστών, ο κατηχημένος μπορούσε να προσέλθει στην τελετή της μυήσεως. Πιστεύεται πως η μύηση γινόταν τη νύχτα, με το φως των δαδιών και των λυχναριών των μυημένων που παραβρίσκονταν στην τελετή. Πολλά λυχνάρια που βρέθηκαν στις ανασκαφές είχαν χαραγμένο το γράμμα Θ δηλωτικό των Μεγάλων Θεών, αλλά και στους τοίχους του Ιερού υπάρχουν πολλές οι θέσεις για τοποθέτηση δαδιών. Ο μειούμενος καθόταν πάνω σε θρόνο γι’ αυτό και η τελετή λεγόταν «θρονισμός». Φαίνεται πως σ’ αυτό το στάδιο οι μυούντες χόρευαν γύρω απ’ τον μυούμενο. Πολλές μαρτυρίες και κυρίως του Πλούταρχου υπάρχουν γι’ αυτή τη φάση της τελετής. «Καθάπερ ειώθασιν εν τω καλουμένω θρονισμώ καθίσαντες τους μυουμένους οι τελούντες κύκλω περιχορεύειν».
Ύστερα από τον θρονισμό, ο ιερέας οδηγούσε τον μύστη στο άβατο του Ιερού και εκεί το νέο μέλος, είχε δηλαδή την εποπτεία, κάποιας ιερής αναπαράστασης με πιθανό αντικείμενο την έκφραση κοσμογονικών ιδεών στις όποιες πρώτευε η μυστηριώδης τους γενεαλογία. Έτσι, έφθανε στον βαθμό της εποπτείας. Μπροστά στο άβατο του Ιερού υπήρχε επιγραφή, που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη και που απαγόρευε με λιτό αλλά απόλυτο τρόπο, την είσοδο. «Αμύητον μη εισιέναι». Αργότερα, με την προσέλευση και των Ρωμαίων στα μυστήρια, προστέθηκε απαγορευτική επιγραφή και στα Λατινικά.
Στον καινούργιο μύστη προσέφεραν στεφάνι από ελιά και πορφυρή ζώνη που τον προφύλαγε απ’ τους κινδύνους. H μύηση μπορούσε να γίνει σ’ οποιαδήποτε εποχή και κυρίως απ’ τον Απρίλη ως τον Σεπτέμβριο. Φαίνεται δηλαδή πώς δεν ήταν απαραίτητο να συμπέσει η μύηση με τις ετήσιες πανηγυρικές εκδηλώσεις. Αυτές, διαρκούσαν εννιά μέρες κατά τις όποιες κάθε πόλη απ’ τα νησιά, τη Θράκη και τα Μικρασιατικά παράλια έστελνε τους πρεσβευτές της. Πρεσβευτή έστελνε ακόμα και η πόλη της Σαμοθράκης κι’ αυτό αποδεικνύει ότι το Ιερό δεν θεωρούνταν ότι ανήκε στο νησί αλλά πως ήταν όλου του κόσμου.
Πριν από τις τελετές έσβηναν γενικά κάθε φωτιά στο νησί και έφερναν νέα φλόγα απ’ το ιερό των Καβείρων της Δήλου. Δεν μπόρεσε να καθορισθεί πότε γίνονταν οι γιορτές αυτές ενώ ο αρχαιολόγος Λέμαν που ήταν επί χρόνια επικεφαλής της Αμερικανικής Αρχαιολογικής αποστολής στην Σαμοθράκη αποτολμά σε ένα σύγγραμμα του να αναφέρει ότι πιστεύει πως οι τελετές είναι πολύ πιθανόν να γίνονταν τον Ιούλιο.
Παρ’ όλο που η μύηση γίνονταν αποκλειστικά στη Σαμοθράκη, όπου η λατρεία των Καβείρων άρχισε πριν από τον 7ο αιώνα, η διδασκαλία ξαπλώθηκε γρήγορα, πρώτα στα γειτονικά νησιά, Λήμνο, Ίμβρο, Τένεδο, πέρασε στις ακτές της Θράκης και της Ιωνίας και τελικά έφτασε σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα με περιγραφές του Στράβωνα και του Παυσανία αλλά και διαπιστώσεις από ανασκαφές, ιερά των Καβείρων υπήρχαν στη Σύρο, στη Θήβα, στη Δήλο, στην Πάρο, στην Χίο, στην Πέργαμο, ακόμα και στο Ιόνιο, στην Κέρκυρα. Μάλιστα ο Παυσανίας, αναφερόμενος στο ιερό των Καβείρων στη Θήβα, λέει ότι ήταν ανέκαθεν «άγιον» και «θαυματουργόν».
Οι Κάβειροι εξακολούθησαν να λατρεύονται και τα μυστήρια τους να τελούνται μέχρι το τέλος του 4ου μ.Χ αιώνα. Διαπιστώθηκε από τις ανασκαφές ότι οι Ρωμαίοι περιτείχισαν τον ιερό χώρο και πως παρ’ όλο που μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στα 200 μ.Χ. πιθανώς από σεισμό, αμέσως έγιναν αναστηλώσεις και αποκαταστάσεις των ζημιών σε μεγάλη έκταση. Ο ιερός χώρος εξακολούθησε να ακμάζει, η φήμη του παρέμεινε αμείωτη και η αρχαία θρησκεία είχε πάντα τους πιστούς της, ως το τέλος του 4ου μ.Χ. αιώνα οπότε εγκαταλείφθηκε αφού εγκαταστάθηκε η νέα θρησκεία. Στα μέσα του 6ου αιώνα μ.Χ. ένας καταστρεπτικός σεισμός ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει.
Άλλες σημαντικές πληροφορίες:
• Στα Καβείρια μυστήρια είχαν μυηθεί ο Ορφεας , ο Ηρακλής, οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης, ο Αγαμέμνων, ο Οδυσσεας, ο Ιάσωνας αλλά και άλλοι Έλληνες που έλαβαν μέρος στον τρωικό πόλεμο.
• Στην Λήμνο οι Κάβειροι ήταν και προστάτες της αμπελουργίας.
• Οι Κάβειροι της Σαμοθράκης τιμόνταν από τους Έλληνες και σαν προστάτες των ναυτικών. Οι διασωθέντες από ναυάγια κατέθεταν αφιερώματα στο ιερό της Σαμοθράκης
• Ο Πίνδαρος αναφέρει για τους μυημένους στα Μυστήρια των Καβείρων: «Ευτυχής εκείνος ο οποίος αφού είδε αυτό το θέαμα, κατέρχεται στα βάθη της Γης. Γνωρίζει το τέλος της ζωής, γνωρίζει την Θεία πηγή».
• Ο Περσέας, ο τελευταίος Βασιλιάς της Μακεδονίας, κατά την διάρκεια των μαχών εναντίον των Ρωμαίων πήγε στην Σαμοθράκη για να ζητήσει την βοήθεια των Μεγάλων Θεών.
• Ο Βασιλιάς Φίλιππος ήταν μυημένος στα μυστήρια της Σαμοθράκης, όπου και γνώρισε την Ολυμπιάδα την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία ήταν και ιέρεια των Καβείρων.
• Ο Γερμανικός, ο διάδοχος του Αυτοκράτορα Τιβέριου πηγαίνοντας στην Συρία για να αναλάβει την διοίκηση των Ρωμαϊκών στρατευμάτων, πήγε μέσω του Αιγαίου στην Σαμοθράκη για να μυηθεί στα Καβείρια μυστήρια, αλλά λόγω των σφοδρών βορείων ανέμων δεν μπόρεσε να φτάσει. Αυτό θεωρήθηκε κακός οιωνός και μετά λίγους μήνες ο Γερμανικός πέθανε, δηλητηριασμένος από την γιαγιά του Λυβια, γυναίκα του Αυγούστου.
___________________________________________
Βιβλιογραφία & άλλες πηγές πληροφοριών:
Ηροδότου, Ιστορίαι. Μετάφρ. Ε. Πανέτσου. Βιβλ. ΙΙ έκδ. Πάπυρος.
Πλουτάρχου, Βίοι Παράλληλοι. Μετάφρ. Α. Ι. Πουρνάρα έκδ. Πάπυρος.
Εγώ ο Κλαύδιος, Ρομπερτ Γκρεηβς, εκδόσεις Ηριδανός
http://www.metafysiko.gr/epikairotita.php?id=13
http://www.diodos.gr/diodos/index.php?opti…d=133&Itemid=54
http://www.ysee.gr/index.php?type=article&f=kaveiria
http://www.freehellenes.org/keimena/kaveiria/kaveiria.htm
http://www.esoterica.gr/articles/esoteric/…ria/kaviria.htm
Διαβάστε περισσότερα: http://www.ellinikoarxeio.com/2012/01/kabeiria-mysthria.html#ixzz2iC8unyEb
ΟΙ Θεότητες που κατάγονται από τον Ήφαιστο όπως οι Κάβειροι , οι Τελχίνες και ο Εριχθόνιος έχουν μεταξύ τους λατρευτική σχέση και υποδηλώνουν κοινό Ιερατείο ..
Τα Καβείρια έρχονται από την αρχαιότερη Κρόνια Θρησκεία και κοινά στοιχεία των τυπικών τους υπάρχουν και στην σημερινή θρησκεία , όπως είναι η εξομολόγηση πχ , αλλά και άλλα τυπικά .. Αυτό μας δείχνει πως υπάρχει σύνδεση και συνέχεια της πολιτιστικής παράδοσης εκείνων των αρχαίων λαών με τον σημερινό λαό της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου …
Επίσης ο εξομολόγος Κοής ή Κοές κατά άλλους , θυμίζει τον ιερέα της Ιουδαϊκής Θρησκεία Κοέν … Μπορούμε δηλαδή να υποθέσουμε πως η αρχαία Κρόνια Θρησκεία έχει κάποια σχέση με την Ιουδαϊκή Θρησκεία , ας μην ξεχνάμε μάλιστα πως η ιερή μέρα του Κρόνου είναι το Σάββατο … Επίσης οι ίδιοι οι Ιουδαίοι σήμερα πιστεύουν πως η αρχαία τους κοιτίδα ήταν η προ- Μινωική Κρήτη … Προφανώς αναφέρονται στην εποχή πριν από το δωδεκάθεο και την «γέννηση» του Δία .. Ίσως ήτα μια εποχή που οι κτηνοτρόφοι ήρθαν σε σύγκρουση με τους γεωργούς με αποτέλεσμα να διωχθούν οι Κρόνιοι κτηνοτρόφοι και να επικρατήσουν οι γεωργοί και οπαδοί του Δία .. Μια τέτοια σύγκρουση είναι πιθανή να έχει συμβεί στο παρελθόν αφού οι γεωργοί χρειάζονται γη για να οργώσουν και οι κτηνοτρόφοι ελεύθερα λιβάδια για να βοσκήσουν τα ζώα τους ..
Η παλαιά διαθήκη με την αναφορά στον Κάιν και τον Άβελ ίσως να αναφέρεται σε εκείνον τον αρχαίο πόλεμο γραμμένη από την ιστορία των ηττημένων ..
Μάλιστα αν δούμε τις λέξεις ΙΔΑ ( Ιδαίοι δάκτυλοι ) και ΙΟΥΔΑ θα παρατηρήσουμε πως υπάρχει νοηματική σχέση μεταξύ τους ..
Ι-ΔΑ = Ιερή ΔΑ –
ΔΑ= ΔΗ (Δα- μήτηρ – Δήμητρα ) = ΓΗ
Δηλαδή η λέξη ΙΔΑ σημαίνει πως η Γη είναι Ιερή και είναι φυσικό να πιστεύουν οι γεωργοί πως η γη είναι ιερή , αφού την καλλιεργούν και την περιποιούνται με σεβασμό ώστε να είναι καρποφόρα και να παράγει πολλά γεννήματα ..
Οι κτηνοτρόφοι αντίθετα δεν θεωρούν ιερή την γη και δεν της παρέχουν καμία ειδική καλλιέργεια , αφού υπάρχει για να κινούνται πάνω τους τα ζωντανά τους και να βόσκουν ελεύθερα , για αυτούς ιερά ήταν τα ζώα τους .. Έτσι λοιπόν αν λέμε πως η γη είναι Ιερή γράφοντας Ι-ΔΑ , πως θα πούμε ότι η γη δεν είναι Ιερή με την ίδια γραφή ..??
Ι-ΟΥ( άρνηση) –ΔΑ = Η γη δεν είναι Ιερή … ΙΟΥΔΑ ..
Φυσικά άλλος λαός είναι οι Ιουδαίοι , άλλος λαός οι Ισραήλ και μετά την επέμβαση του Ιερατείου της Βαβυλώνας με τον Έσδρα στην Ιουδαϊκή Θρησκεία άλλαξε και η Ιουδαϊκή ουσία και η Βαβυλωνιακή επιρροή αλλοίωσε την αρχαία Ιουδαϊκή παράδοση .. Η αρχαία Ιουδαϊκή Θρησκεία είναι η αρχαία Καββαλά και η Ιουδαϊκή γλώσσα σχετίζεται με την Ελληνική γλώσσα , μάλιστα αυτό δεν τον λέω εγώ , αλλά ένας Ιουδαίος μελετητής ο Joseph Isaac Jahuda που έχει γράψει και σχετικό επιστημονικό πόνημα με τίτλο , « Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά» ..
http://www.asxetos.gr/articles/greece/ta-evraika-einai-ellinika-hebrew-is-greek-by-joseph-isaac-jahuda.html#axzz2olOzNAOO
Μετά τον τρίτο κατακλυσμό ( Δευκαλίωνα ) έγιναν πολλές αλλαγές σε όλη την Μέση Γη ( Μεσόγειος ) που είχε βουλιάξει , στους ανθρώπους που είχαν απομείνει γύρω από την θάλασσα και δεν είχαν πνιγεί .. Μετά τον κατακλυσμό άλλαξε και η Θρησκεία από Κρόνια σε λατρεία του Δία .. Επομένως η Κάβείρια λατρεία μας έρχεται πριν από τον κατακλυσμό και αν ψάξουμε και την σχέση τους με τους Τελχίνες και τους μύθους που υπάρχουν γύρω από αυτούς , τότε θα δούμε πως η λατρεία αυτή είναι πολύ παλιότερη και υπάρχει πριν ακόμα από τον πρώτο κατακλυσμό του Ωγύγου του βασιλιά της Θήβας ..
(..) (..) Κατά τους αρχαίους όταν έγινε βασιλιάς ο Κρόνος ξεκίνησε εκστρατείες για να εκπολιτίσει τους υπόλοιπους λαούς. Μέσα στις εκστρατείες αυτές συμμετείχαν και διάφορες ιερατικές τάξεις, όπως λόγου χάριν οι Τελχίνες, οι οποίοι σχετίζονται με τον Όαννες και τους Ντόγκον. Επίσης μέσα από τις Ελληνικές εκπολιτιστικές εκστρατείες πέρασε και η λατρεία του θεού Ποσειδώνος στην Αίγυπτο, με την ονομασία Νου. Ένα γεγονός που το γνωρίζει και η Ελληνική γλώσσα, αφού ΝΟΥ=ΠΟΤΕΙΔΑΝ=520, όπου Ποτειδάν ή Ποτιδάν το αρχαιότερο όνομα του θεού Ποσειδώνα και σημαίνει ο κυρίαρχος (πόσις) του ύδατος (δαν). Ο θεός αυτός είχε μορφή βατράχου και για αυτό συνδέεται με την σελήνη μιας και ο βάτραχος ήτανε σύμβολο της σεληνιακής Εκάτης. Κατά την προσωπική μου γνώμη ο θεός Ποσειδώνας έχει προέλθει από την θεοποίηση του φαινομένου της παλίρροιας, ενώ μέσω του πυθμενικού αριθμού της λέξεως ΤΕΛΧΙΝΕΣ =1200=3, έχουμε ένδειξη για σχέση τους με την τρίμορφη Σελήνη. Πάντως με βάση τον λεξάριθμο της λέξης ποτιδάν=515=εστί, έχουμε την πληροφορία πως ο Ποσειδώνας στηρίζεται σε κάτι υπαρκτό.
Σύμφωνα με μία αρχαία παράδοση με την βοήθεια της Αρτέμιδος/ σελήνης, οι Τελχίνες πληροφορήθηκαν τον επικείμενο κατακλυσμό και κατά την προσπάθεια τους να επιβιώσουν μεταμορφώθηκαν σε ένα ανθρωπόμορφο είδος ψαριού που ονομάζεται ψάρι νυχτερίδα ή διαβολόψαρο(..)
(..) Σύμφωνα με τους αρχαίους, οι Τελχίνες ταυτίζονται με τους Κουρήτες, τους Κορυβάντες, τους Ιδαίους Δάκτυλους και τους Κάβειρους, οι οποίοι συνδέονται με τη λατρεία της γης. Μία επιβεβαίωση πως έχουνε σχέση με τη λατρεία της γης, η οποία όπως αποδεικνύεται στο 6ο κεφάλαιο συνδέεται με τη λατρεία της σελήνης. Οι Τελχίνες θα πρέπει να θεωρηθούν ως οι αρχέγονοι Κάβειροι, αφού η Καφείρα που τους βοήθησε να αναθρέψουν τον Ποσειδώνα συνδέεται με την Καβείρα, μητέρα των Καβείρων. Κατά την τέλεση των Καβείριων μυστηρίων, οι μύστες πήγαιναν μπροστά σε έναν λίθο, που βρισκότανε μέσα σε έναν στρογγυλό (κυκλικό) λάκκο. Όμως υπάρχουν οι εξής ισότητες ΜΙΚΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ=ΚΥΝΟΣ ΟΡΟΣ=Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΕΣΤΙ=1180=ΠΩΛΟΣ, με τον πώλο να σχετίζεται με τον Ποσειδώνα αφού η Ρέα αντί του νεογέννητου Ποσειδώνος έδωσε στον Κρόνο ένα νεογέννητο άλογο. Στην πραγματικότητα η Ρέα ως θεοποιημένη μορφή της γης, δηλαδή η ίδια η φύση επιλέγει να συμβολιστεί ο Ποσειδώνας με τον ίππο, ο οποίος έχει διττή σημασία: την δύναμη και το άλογον. Και πράγματι ο Ποσειδώνας είναι θεός που έχει τη δύναμη να προκαλεί σεισμό και φουρτούνες, ενώ από την άλλη εύκολα θυμώνει και πάνω στην οργή του προκαλεί καταστροφές. Το ρήμα Θέλγω από το οποίο προέρχεται το όνομα των Τελχίνων μπορεί να αναγραφεί ως Θ+ΕΛΓΩ ή Θ+ΕΛΚΩ και υποδηλώνει την έλξη αυτού που σημαίνει το γράμμα Θ, το οποίο οι Σημιτικοί λαοί συσχέτισαν με το φίδι. Κατά τους Κέλτες όμως το φίδι συμβολίζει τα ενεργειακά πεδία της γης. Έτσι έχουμε μία ακόμη ένδειξη πως οι Τελχίνες αναζητούν ενεργειακά πεδία. Με την εγκατάσταση τους οι Τελχίνες στην Ρόδο ίδρυσαν τις πόλεις Κάμιρο, Ιαλυσό και Λίνδο, οι οποίες σχηματίζουν ορθογώνιο τρίγωνο με ορθή γωνία την Κάμιρο και ίσως στην περιοχή αυτή να αναπτύχθηκε η λατρεία του Ποσειδώνα. Θεωρώντας τους Τελχίνες βάσκανους τους ενέτασσαν στην ίδια κατηγορία με τους μάγους, τους ιερείς, τους βασιλιάδες κλπ. Πιστεύεται πως το μάτιασμα προέρχεται από τον οφθαλμό και σύμφωνα με τον Δημόκριτο οι οφθαλμοί εκπέμπουν είδωλα, που έχουνε αισθήσεις και ορμή και φέρνουνε μαζί τους την μοχθηρία προκαλώντας κακό στον ματιασμένο. Όμως με βάση τους λεξάριθμους ΟΦΘΑΛΜΟΣ=Ο ΚΑΔΜΟΣ ΕΣΤΙ=920, που σημαίνει ότι ο οφθαλμός έχει κάποια σχέση με ότι συμβολίζει ο Κάδμος. Με την χρήση της γραμμικής Β η λέξη Κάδμος αναγράφεται ως ΚΑ-ΔΟ-ΜΟ, και μπορεί να ερμηνευτεί ως ο δομών το Κά, το οποίο για τους Αιγυπτίους συμβολίζει το ενεργειακό σώμα. Επομένως ο οφθαλμός δομεί το ενεργειακό σώμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εκμετάλλευση των χρονικών χασμάτων. Φαίνεται ότι οι Τελχίνες ήτανε μαγνητικά όντα, δηλαδή άτομα με τηλεπάθεια, γοητεία, βασκανία και ικανότητα εκμετάλλευσης των μαγνητικών ρευστών τους.(..)
(..) Γενικά οι Τελχίνες ήτανε ιερείς μέσα στη λατρεία της γης. Όμως καθόλου άσχετη με τη λατρεία της γης δεν είναι και η λατρεία της σελήνης, αφού οι τότε άνθρωποι παρατήρησαν πως η σελήνη συνδέεται με την έμμηνο ρύση. Αυτή η παρατήρηση οδήγησε στο συμπέρασμα πως η σελήνη δημιουργεί την γονιμότητα. Έτσι ξεκίνησε η λατρεία της σελήνης ως εκείνης της δυνάμεως που θα συμβάλλει στην γονιμοποίηση και στην ευφορία της γης. Παράλληλα με τη λατρεία της σελήνης άρχισε και η παρατήρησή της, που είχε ως συνέπεια να παρατηρηθεί το φαινόμενο της παλίρροιας, το οποίο και θεοποιήθηκε. Από αυτό το φαινόμενο προέκυψε ο θεός Ποσειδώνας, ως η δύναμη της σελήνης να εξουσιάζει τα ύδατα. Δημιουργοί της νέας αυτής λατρείας ήτανε οι Τελχίνες. Ορμώμενοι από την εξίσωση ΠΩΛΟΣ=Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΕΣΤΙ, μπορούμε να πούμε πως με τον πώλο σχετίζεται η εξωτερική υφή της Ποσειδώνιας λατρείας (ως πώλο γνώρισε τον Ποσειδώνα ο Κρόνος, δηλαδή οι ιερείς της Κρόνιας λατρείας) και αυτό διότι όπως ακριβώς ο Σείριος μέσω του ο Όσιρη συνδέεται με θεότητες της γονιμότητας και της ευφορίας έτσι και ο Πώλος με την λεξαριθμική του ισότητα με τον Σείριο γίνεται εκείνο το σύμβολο του Ποσειδώνα που επισημαίνει ότι σχετίζεται με τη γονιμότητα. Η γνώση του μετάλλου από τους Τελχίνες ενίσχυσε τη θέση τους μέσα σε αυτές της θρησκευτικές κοινότητες, αφού μιας και η σελήνη είναι η δύναμη που γονιμοποιεί τη γη, οτιδήποτε θα προστάτευε τη σελήνη θα ήτανε σπουδαίο. Κατά τα αρχαία χρόνια πίστευαν πώς η κρούση των μετάλλων αποτρέπει την έκλειψη της σελήνης. Επομένως οι Τελχίνες ως κατασκευαστές μεταλλικών αντικειμένων μετατράπηκαν σε προστάτες της σεληνιακής λατρείας, όπως αποδεικνύεται και από την περιγραφή της ασπίδος του Αχιλλέα. Μία ακόμη απόδειξη για το ότι είναι οι φύλακες της σελήνης, είναι και η προσβολή τους από μανία από την σεληνιακή θεά Aρτεμη, όντας σκύλοι του Ακταίονα, όταν ο τελευταίος είδε γυμνή την θεά. Το ότι είδε γυμνή τη θεά σημαίνει ότι γνώρισε όλη τη φύση της θεότητας πράγμα μη επιτρεπτό, αφού όλη τη φύση της θεότητας τη γνώριζαν μόνο μέσω ειδικής μύησης κάποιοι ιερείς, όπως γινότανε με τα λαβυρινθιτικά μυστήρια. Οι Τελχίνες εδώ δρουν ως φύλακες του μυστικού ( όλη η φύση της θεάς ) της Aρτεμης- σελήνης.(..)
http://www.metafysiko.gr/?p=1169
ΠΩΣ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ .
Λοιπόν θα σας πω ένα «παραμύθι» για αυτούς που θεωρούν πως όλα είναι «γραμμικά» και «μονόδρομα» … Ακούστε λοιπόν πως εφευρέθηκε το Χρήμα …
Το χρήμα εφευρέθηκε πριν από τον κατακλυσμό του Ωγύγου και πρώτοι το χρησιμοποίησαν κάτι σιδεράδες , οι Τελχίνες , που ήταν γιοί του Ηφαίστου ( σιδεράδες ) ..
Οι σιδεράδες λοιπόν επειδή οι άλλοι ήταν κυνηγοί και γεωργοί και επειδή έκαναν πολλές δουλειές για τις κοινότητες και που αμείβονταν πρώτα με κυνήγια και δημητριακά και οπωροφόρα , κάποια στιγμή λόγο του φόρτου δουλειάς , τους ήταν αδύνατο να αποθηκεύουν τόσα τρόφιμα μιας και σάπιζαν και τα πετάγανε και πήγαινε ο κόπος τους χαμένος ..
Έτσι λοιπόν έκατσαν κάτω και σκέφτηκαν ένα σύστημα ανταλλαγής … Έφτιαξαν μήτρες με περίτεχνα σχήματα , έκοψαν μεταλλικά κομμάτια και τα ονομάτισαν με διάφορες αξίες … Είπαν δηλαδή , αυτό εδώ το ένα κομμάτι θα νομίζουμε πως αξίζει μια οκά σιτάρι κτλ … Έτσι λοιπόν τα είπαν νομίσματα , αφού νομίζουν ότι αξίζει κάτι και του έχρησαν μια αξία , για αυτό και χρήμα , από το χρίζω …
Επειδή ήταν καλοί στην δουλειά τους και έφτιαχναν καλλιτεχνήματα οι άλλοι άνθρωποι τους άρεσε να συλλέγουν αυτά τα νομίσματα μια και ήταν μικρά και μπορούσες να τα αποθηκεύσεις εύκολα , έτσι λοιπόν οι Τελχίνες μόλις είχαν ανακαλύψει έναν καινούργιο κόσμο .. Έκοψαν δε χρυσά , ασημένια και χάλκινα νομίσματα ανάλογης νομισματικής (νομιζόμενης ) αξίας .
Και έτσι ανακάλυψαν το πως δηλαδή μπορείς να αποθηκεύεις τροφή και διάφορα πράγματα αξίας , χωρίς καν να φύγουν ποτέ από την αρχική τους τοποθεσία .. Θα τα πηγαίνουν όλοι σε ένα κοινό μέρος προσυμφωνημένο , μια αγορά δηλαδή και αντί να ανταλλάσουν τα προϊόντα μεταξύ τους , δηλαδή να δίνουν αυγά και να παίρνουν μήλα ή ότι άλλο , θα δίνουν τα νομίσματα και θα παίρνουν την αξία τους σε προϊόν που νομίζουν ότι αξίζει το χρήμα που διαθέτουν και που είναι χρήμα γιατί χρήζει της ανταλλαγής των προϊόντων , αλλά και γιατί χρήστηκε ως βασικός μεσολαβητής της μεταξύ των συνδιαλεγόμενων της αγοράς ..
Αυτό όπως καταλαβαίνεις επέτρεψε στις βιοτεχνικές δουλειές να ανθίσουν , γιατί οι άνθρωποι για να αγοράσουν πχ ένα υνί ή ένα πιθάρι δεν χρειαζόταν να κουβαλάνε μια μαούνα στάρι και ο πωλητής να μην ξέρει που να το αποθηκεύσει ( δεν υπήρχαν και ψυγεία τότε , άστα να πάνε , μεγάλο πρόβλημα) , του έδιναν το χρήμα που από πριν είχαν χρήσει την αξία του οι κυκλοφορούντες το νόμισμα και αγόραζαν το προϊόν που ήθελαν , πήγαινε μετά το νόμισμα αυτό στην αγορά ο βιοτέχνης και αγόραζε ψωμί για να το φάει κτλ…
Κατάλαβες λοιπόν πιστεύω την χρησιμότητα αυτής της εφεύρεσης , έτσι ;
Επειδή όμως μια καλή και χρήσιμη εφεύρεση αμέσως διαδίδετε , δημιουργήθηκαν πολλά κέντρα που έκοβαν νομίσματα και έτσι δημιουργήθηκαν και επαγγέλματα που εξυπηρετούσαν τις χρηματιστηριακές υπηρεσίες , ανταλλάσσοντας νομίσματα .. Δηλαδή πήγαιναν σε ένα τόπο που με ένα νόμισμα μία μονάδας μπορούσες να αγοράσεις μια οκά στάρι και το αντάλλασσαν με ένα νόμισμα μια μονάδας άλλου τόπου που με αυτό μπορούσες να αγοράσεις μιάμιση οκά στάρι , μετά πουλούσαν το στάρι , εκεί που είχε μία μονάδα η οκά και κέρδιζαν μισό νόμισμα … Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε και το πρώτο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η πρώτη πρωτόγονη χρηματαγορά …
Πρόσεξε , μέχρι τώρα το χρήμα αυτό που κάνει είναι να κινεί την κοινωνία , να συναθροίζει όλο και πιο πολλούς ανθρώπους στις αγορές και να συναλλάσει όλο και πιο πολλά προϊόντα , δημιουργώντας ευμάρεια και άνθηση …
Μετά όμως που λες από καιρό , γεννήθηκε ένας πολύ κακός άνθρωπος που δεν του άρεσαν οι άλλοι άνθρωποι και που όταν τους έβλεπε να χαίρονται εκείνος λυπόταν βαθιά και χαιρόταν μόνο όταν τους έβλεπε να υποφέρουν και να πασχίζουν χωρίς λόγο …
Αυτό το μίσος λοιπόν τον έκανε να δημιουργήσει ένα μεγάλο βασίλειο στην ανατολή , αλλά ήταν ένα σκοτεινό βασίλειο .. Έφτιαξε και αυτός χρήματα , αλλά τα χρήματα του δεν τα χρησιμοποιούσε για να κάνει τους πολίτες του πλούσιους και να αυξάνουν ευτυχισμένοι τα αγαθά τους , αλλά τα έδινε μόνο σε ανθρώπους που του έμοιαζαν στην κακία και την μισαλλοδοξία για να δημιουργήσουν μια στρατιά σκλάβων .. Φυσικά για να το καταφέρει αυτό απαλλοτρίωσε τα πάντα , όλο τον κόπο του λαού του και για να έχει πρόσβαση στις τροφές ο λαός του έπρεπε να πάρει νομίσματα από το χέρι του και να δηλώσει υποταγή σε αυτόν ..
Αυτός λοιπόν ο Βασιλιάς δεν μπορούσε να ανεχθεί το άλλο σύστημα που λειτουργούσε παράλληλα με αυτόν , γιατί φοβόταν πως αν έβλεπαν πως ζούσαν οι άλλοι , τότε οι υπήκοοι του μπορεί να ξεσηκωνόντουσαν κατά της τυραννίας του και να τον ρίξουν από την εξουσία του .. Έτσι λοιπόν μάζεψε στρατό και εκστράτευσε κατά των Τελχίνων …
Η κοινωνία που είχαν δημιουργήσει οι Τελχίνες ήταν μια ειρηνική κοινωνία ευμάρειας και έτσι δεν είχαν αξιόλογο στρατό και όταν έπεσαν πάνω τους τα στίφη των μισαλλόδοξων και μισάνθρωπων του αδίστακτου βασιλιά , τους κατακρεούργησαν στην κυριολεξία …
Το βασίλειο το Τελχίνων χάθηκε , αλλά όχι οι ίδιοι οι Τελχίνες , γιατί εντωμεταξύ κινήθηκαν δυτικά στην Μέση ΓΗ ( μεσόγειο ) και ο πρώτος κατακλυσμός του Ωγύγου χώρισε την γη τους από την γη του μισαλλόδοξου βασιλιά και επέτρεψε στους Τελχίνες να αναπτύξουν μαζί με την αγορά και την στωικότητα , αφού η επιβίωση από αυτήν την καταστροφή τους μετέτρεψε σε στωικούς φιλόσοφους και μεγάλους Ιερείς πατέρες της κοινωνίας που ζούσαν με τον τίτλο του Κάβειρου , ως Γιοί της Καφείρας και του Ήφαιστου …
Ο λόγος ήταν πως έπρεπε να εξημερώσουν τις άγριες φιλές που συνάντησαν στον δρόμο τους δυτικά της Μέσης Γης και να τις εκπολιτίσουν .. Έτσι οι Κάβειροι δημιουργούν την χθόνια Θρησκεία και εξηγούν με απλά λόγια τον κόσμο στους απλούς ανθρώπους , για να αποκτήσει νόημα η ζωή τους και να αρχίσει να άρχεται από αξίες και αρχές που θα έκαναν υποφερτό τον βίο τους ,έτσι ώστε οι κοινωνίες που θα δημιουργούσαν να είναι βιώσιμες …
Οι Τελχίνες λοιπόν δημιουργούν την Κρόνια νήσο , ή Ποσειδώνια νήσος ή αλλιώς την Ατλαντίδα από τον Άτλα , δηλαδή την κοσμοκρατόρισσα και το βασίλειο του εχθρού τους με τον μισαλλόδοξο Βασιλιά περιορίζετε στην Λεμού …
Ο πόλεμος μεταξύ τους παίρνει άλλες διαστάσεις πλέον , οι Τελχίνες είναι οι γιοί του Ενός Θεού , οι γιοί του Ατλάν και οι Λεμού είναι οι γιοί του ψεύδους και του κακού , οι γιοί δηλαδή του Βάαλ ή Βελιάλ , που τους ενδιέφερε να ικανοποιήσουν μόνο τον εαυτό τους και τίποτα άλλο ..
Γίνετε άλλη μία μεγάλη καταστροφή όπου έμεινε γνωστή ως κατακλυσμός του Δαρδάνου και στο τέλος καταστρέφονται και τα δύο βασιλιά με τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα , τα οποία χάνονται στα βάθη της θάλασσας και η Λεμουρία δηλαδή και η Ατλαντίδα …
Οι ηγέτες όμως αυτών των δύο πολιτισμών δεν χάθηκαν .. Στην δύση δημιουργείτε ένας νέος πολιτισμός με κέντρο του Δελφούς και πριν ακόμα επικρατήσει η λατρεία των γεωργών έναντι της λατρείας των κτηνοτρόφων , δηλαδή η λατρεία του Δία , έναντι της λατρείας του Κρόνου και στους Δελφούς λατρεύετε ακόμα ο Ιερός Πύθωνας , οι Κάβειροι δημιουργούν την Αμφικτύωνα ενώνοντας κάτω από ένα κοινό σύμβολο , τον πύθωνα και τον ομφαλό της γης , τις εναπομείναντες φυλές γύρω από την Μέση γη που είχε βυθιστεί ….
Κάποια στιγμή οι φυλές χωρίζονται λόγο των αποστάσεων , αφού η μέση γη δεν υπήρχε πια για να τους ενώνει , σε αυτές που ήταν πάνω στο Αιγαίο και σε αυτές που ήταν κάτω από το Αιγαίο , ύπτια δηλαδή του Αιγαίου ή αλλιώς Αίγυπτος ..
Ακολούθησε η διάσπαση της θρησκείας και οι φυλές πάνω από τον Αιγαίο , ουσιαστικά πάνω από την Κρήτη ακολουθούν το νέο Θρήσκευμα και την Λατρεία του Δία …
Οι Κάβειροι ( Τελχίνες ) τώρα πια κάτω από τις νέες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί , έπρεπε να αναλάβουν το ιστορικό τους ρόλο και να οδηγήσουν τους Αιγαιοπελαγήτες σε νέα ευμάρεια και κοινωνική συνοχή … Τώρα πια τους λένε Βουτάδες που έχει διπλή σημασία και σημαίνει το νέο αίμα που δείχνει τον δρόμο , την κατεύθυνση και την μεγάλη αρχή …
Οι Βουτάδες ερχόμενοι από το Ιερατείο των Κάβειρων , ως απόγονοι του Ηφαίστου και αυτοί και αναστημένοι από την Αθηνά , γίνονται οι σημαντικοί Ιερείς του νέου κόσμου , ως Ιερείς της Αθηνάς και του Ποσειδώνα …
Τους συναντάμε σε ρόλο συμβουλάτορα του Αργίτικου Θρόνου στο πλευρό του Ατρείδη , όπου ο Βούτος Πολυκάωνας παντρεύετε την κόρη του Ατρείδη την Μεσσήνη και αποικεί την Μεσσηνιακή γη που ονομάζετε έτσι προς τιμή της Μεσσήνης , αλλά και στους 50 ήρωες που συνοδεύουν τον Ιάσωνα στο ταξίδι του για το χρυσόμαλλο δέρας και φυσικά ως κύριοι οργανωτές του Αθηναϊκού τρόπου ζωής και κατά επέκταση ολόκληρης της Ιωνικής φυλής …
Το εμπόριο ανθεί ξανά , ο πλούτος ρέει και οι λαοί τους ευημερούν και ανθίζουν κάτω από την καθοδήγηση τους …
Ώσπου ξανά εκείνος ο απόγονος , το τέκνο του Βάαλ , ο Πέρσης βασιλιάς δηλαδή εκστρατεύει εκ νέου εναντίων τους … Μετά η ιστορία σου είναι γνωστή φαντάζομαι …
Σήμερα λοιπόν ο βασιλιάς αυτός , ο Πέρσης . βρίσκετε και δυτικά και ανατολικά και ανάμεσά μας , ακόμα οι δύο αυτοί κόσμοι δίνουν ανηλεείς μάχες για το ποιός θα επικρατήσει , δεν είναι εύκολο για κανέναν να το καταφέρει αυτό , για δύο λόγους ..
Πρώτον : Όσο υπάρχει ο άνθρωπος που χρήζει αξίες , οι Τελχίνες θα βρίσκουν τρόπο να κτίζουν κοινωνίες ευμάρειας και φιλανθρωπίας …
Δεύτερον : Και αν ακόμα καταργηθεί το χρήμα η χρήσει αξιών , η εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου για ελευθερία και πρόοδο δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ και οι Τελχίνες θα βρίσκουν πάντα τρόπο να διοχετεύουν την ανάγκη του ανθρώπου για ελευθερία και πρόοδο στην σωστή κατεύθυνση …
Οπότε φίλοι μου το θέμα δεν είναι τα λεφτά , αλλά το πως τα χρησιμοποιείς τα λεφτά , για ποιόν σκοπό και ποιανού το όφελος ;
Και να μην ξεχνάς πως οι Τελχίνες είναι πάντα εδώ για να αποκαλύπτουν το ψεύδος και τους Γιούς του μισάνθρωπου Βάαλ … Και είναι εδώ με πολλά ονόματα και όχι μόνο ως απλοί παρατηρητές …
Κύριε, κύριε πες μας τι ξέρεις και για τον Δία , ήταν υπαρκτό πρόσωπο;
Ο Δίας είναι υπαρκτό πρόσωπο, Έλληνας βασιλιάς πριν τον κατακλυσμό, μέγας κοσμοκράτορας και εκπολιτιστής της οικουμένης. Ευεργέτησε τους ανθρώπους και ήταν αυτός που εισήγαγε τον θεσμό της δικαιοσύνης στην ανθρωπότητα. Τόσο ωφέλησε τους κατοίκους της γης, ώστε όπως αναφέρει ο Διόδωρος οΣικελιώτης: « παρεχόμενον εαυτόν πάσιν επιεική και φιλάνθρωπον (ώστε) υπό του πλήθους Πατέρα προσαγορευθήναι ». Είναι αυτός που θέσπισε τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη. Έτσι όλες οι γενιές της οικουμένης τον τίμησαν και μετά τον θάνατό του τον αποθέωσαν! Τα χρόνια πέρασαν, μεγάλες φυσικές καταστροφές συνέβησαν, οι κατακλυσμοί αδυνάτισαν την ανθρώπινη μνήμη, η οποία ανέβασε τον βασιλιά Δία στον Ουράνιο Όλυμπο, αναγορεύοντάς τον: « πατέρα θεών τε και ανθρώπων, κύριον εις τον αιώνα του σύμπαντος κόσμου », σύμφωνα με τον Διόδωρο.
Στο βιβλίο του Roger De Pins “Σύγχρονες επιστολές των Διδασκάλων της Σοφίας” έχουμε κι ένα άλλο ντοκουμέντο ότι ο Δίας είναι υπαρκτό πρόσωπο. Σε μυστικιστική επιστολή του ο Διδάσκαλος της ανθρωπότητας Δίας, τελειώνει ως εξής: « Συγχωρέστε με, αν σας κούρασα με την ελληνική μυθολογία ( είχε κάνει εκτενή αναφορά στους μύθους αναλύοντάς τους “εσωτερικά”), αλλά το έκανα επειδή γνωρίζω ότι μερικοί από σας είναι Έλληνες, και δεν ξεχνώ ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια, πέρασα από μια Ελλάδα που ήταν τόπος φωτός, κάλλους και αρμονίας ». Στον Διδάσκαλο Δία αναφέρεται και η εσωτερίστρια Α. Μπέιλη στα βιβλία της. Γίνεται φανερό ότι ο Δίας σαν φυσικός και πνευματικός ηγέτης της ανθρωπότητας επιτέλεσε ένα πολύ μεγάλο έργο, οργανωτικό πολιτικά και πνευματικό, και βοήθησε σημαντικά την ανθρωπότητα, που τον διατήρησε στη μνήμη της και βαθμιαία τον θεοποίησε.
Μετά το θάνατο του Δία αρχίζει η εποχή των Διογενών με πρώτο σημαντικό εξερευνητή, εκπολιτιστή και κοσμοκράτορα τον Διόνυσο, που έφτασε στην Ινδική χερσόνησο. Άλλος Διογενής ο Έπαφος από το Άργος ήρθε στην Αίγυπτο κι έκτισε τη Μέμφιδα (θυμηθείτε και τον μύθο της Ιώς απ΄το Άργος που την ερωτεύτηκε ο Δίας και ο ίστρος της Ήρας την οδήγησε στην Αίγυπτο όπου γέννησε τον Έπαφο, τον καρπό του έρωτα με τον Δία- ο Έπαφος πήρε για γυναίκα του τη Μέμφιδα και προς τιμή της έκτισε την ομώνυμη πόλη). Για εγκατάσταση Ελλήνων στην ίδια χώρα μας μιλάει κι ο Διόδωρος ο Σικελιώτης: « οι Αθηναίοι κτίσαντες εν Αιγύπτω πόλιν την ονομαζομένην Σάϊν, της ομοίας έτυχον αγνοίας δια τον κατακλυσμόν ».
Αίγυπτος είναι η “κειμένη υπτίως του Αιγαίου” χώρα και σύμφωνα με τον Στράβωνα βρισκόταν κάτω από την θάλασσα στα πανάρχαια χρόνια, όταν στην Αιγηίδα είχε αναπτυχθεί αξιόλογος πολιτισμός. Αιγηίδα είναι η περιοχή από το ιόνιο πέλαγος μέχρι την Μ. Ασία, που ήταν ξηρά πριν τον μεγάλο κατακλυσμό.
Στη συνέχεια, μετά τον κατακλυσμό, έχουμε και πάλι τους Έλληνες μπροστάρηδες της οικουμένης με τη Μινωική αυτοκρατορία. Ο Μίνωας αναφέρεται και στην παράδοση των Αιγυπτίων, όπου: « μετά τους θεούς τοίνυν πρώτον φασί βασιλεύσαι της Αιγύπτου Μηνάν, και καταδείξαι τοις λαοίς θεούς τε σέβεσθαι και θυσίας επιτελείν ». Ο Μίνωας (οι Αιγύπτιοι τον αναφέρουν Μηνά ή Menes ή Min) κι έκτισε όχι μόνο λαβύρινθους αλλά και πυραμίδες. Σύμφωνα με τον Διόδωρο τον Σικελιώτη: « τάφον εαυτώ κατασκευάσας πυραμίδα τετράπλευρον επιστήσαντα και τον θαυμαζόμενον λαβύρινθον οικοδομήσαι…». Και ο Ηρόδοτος επίσης αναφέρει: « βασιλεύσαι δε πρώτον Αιγύπτου άνθρωπον έλεγον Μίνα…». Έτσι εξηγείται και το γιατί οι αιγύπτιοι ιερείς είπαν στον Σόλωνα ότι αισθάνονται: « μάλα δε φιλαθήναιοι και τινα τρόπον οικείοι των δ’ είναι φασιν ». (.)
http://douzhistory.blogspot.gr/2011/03/blog-post_69.html
Σε κάποια σημεία και κάποιες ερμηνείες έχω μερικές ενστάσεις , αλλά σε γενικές γραμμές τα ίδια πιστεύω και εγώ , απλά στην δική μου αντίληψη υπάρχει ένας προελληνικός – προκατακλυσμιαίος πολιτισμός που είναι κοινός για όλους τους λαούς που επιβίωσαν από τον κατακλυσμό , αργότερα αυτοί οι λαοί λόγο απόστασης τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους για αυτό και ο Joseph Isaac Jahuda μας λέει μέσα στην μελέτη του πως τα Εβραϊκά έχουν Ελληνική καταγωγή ..
ευχαριστώ Διονύσιε, μορφώθηκα και σήμερα ! Ο Γιώργος σου είχε κάνει πρόταση να ασχοληθείς και με το ΟΧΙ μας, το σκέφτηκες καθόλου;
Όλα του κόσμου τα πουλιά
όπου κι αν φτερουγίσαν
όπου κι αν χτίσαν την φωλιά
όπου κι αν κελαηδήσαν
Εκεί που φτερουγίζει ο νους
εκεί που ξημερώνει
μαργώνουν τα πουλιά της γης
κι ούτε ένα δεν ζυγώνει
Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό
Ανάσα είναι καυτερή
και στέπα του Καυκάσου
η σκέψη που παραμιλά
και λέει τα όνειρά σου
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει