Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά, Τράγκας Γιώργος, δημοσιογράφος > Ανεπιθύμητοι για την Αυστραλία οι πολίτες της που πολεμούν στη Συρία

Ανεπιθύμητοι για την Αυστραλία οι πολίτες της που πολεμούν στη Συρία

Η Αυστραλία εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε Αυστραλούς πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και έχουν λάβει μέρος στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Σύμφωνα με την Αυστραλιανή Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών (ASIO) περίπου 200 Αυστραλοί πολίτες έχουν λάβει μέρος στον συριακό εμφύλιο.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπομπ Καρ, δήλωσε πως, ως υπουργός εξέτασε το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα, Αυστραλών πολιτών που πολέμησαν στην Συρία αλλά του είπαν πως «νομικά αυτό είναι αδύνατο».

Ο κ. Καρ κάλεσε τη σημερινή κυβέρνηση του Τόνι ‘Αμποτ να αλλάξει τη νομοθεσία και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε Αυστραλούς που πολεμάνε στη Συρία.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, σχολίασε ότι συμφωνεί με την ιδέα και εξέφρασε την ελπίδα αν παρθεί η σχετική πρωτοβουλία να στηριχθεί από όλα τα κόμματα. «Η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα, που πολίτες της λαμβάνουν μέρος στον εμφύλιο σπαραγμό μιας άλλης χώρας» είπε ο κ. Μόρισον.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ‘Αραβες που έχουν πολιτογραφηθεί Αυστραλοί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, οι άνθρωποι αυτοί πολεμάνε στο πλευρό αντάρτικων ομάδων κάποιες από τις οποίες θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις από την Αυστραλία.

Πηγή: AMΠE

Advertisement
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: