Αρχική > Σχέσεις-Ρομαντισμός > Οι σύζυγοι… κάνουν σεξ;

Οι σύζυγοι… κάνουν σεξ;

Σε ένα γάμο υπάρχουν πάντα περίοδοι εύκολες και δύσκολες, φάσεις που αναδύονται μέσα από την κοινή πορεία του ζευγαριού και φέρνουν προβλήματα που επηρεάζουν τη σχέση και την επικοινωνία των δύο συντρόφων.
Άλλες φορές τα προβλήματα προκύπτουν από οικονομικές ή κοινωνικές δυσκολίες και άλλοτε από παράγοντες που το ίδιο το ζευγάρι δεν μπορεί να ελέγξει, όπως η υγεία ή οι παρεμβάσεις από τρίτους. Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι εάν ένα αντρόγυνο θα κληθεί κάποια στιγμή να αντιμετωπίσει προβλήματα ή όχι, αλλά το πώς θα αντιδράσει και ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσει να τα λύσει.Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και με την ύπαρξη ενός σεξουαλικού προβλήματος μέσα στο γάμο.

Η πιθανότητα εμφάνισης μιας σημαντικής αλλαγής στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού είναι αρκετά μεγάλη, καθώς το ζευγάρι αυτό πορεύεται μέσα στο χρόνο. Ποιες είναι όμως οι ιδιαιτερότητες και οι μεταβολές που φέρνει ένα τέτοιο πρόβλημα και τι ρόλο μπορεί να παίξει μέσα στην καθημερινότητα του γάμου;
Πώς αντιμετωπίζουν σήμερα οι σύντροφοι μια κατάσταση που εμφανίζεται όλο και συχνότερα;Αρχικά πρέπει να αναφερθεί ότι η εμφάνιση ενός σεξουαλικού προβλήματος φέρνει αναστάτωση στο ζευγάρι.

Ο άνδρας ή η γυναίκα που έρχονται αντιμέτωποι με μια αλλαγή στην ερωτική τους ζωή συχνά κατακλύζονται από αμηχανία, άγχος, απογοήτευση, θλίψη και θυμό.
Για τον άνδρα, οι παθήσεις που εμφανίζονται συχνότερα μέσα στα πλαίσια ενός γάμου είναι η στυτική διαταραχή και η πρόωρη εκσπερμάτιση, ενώ για τη γυναίκα πιο συνηθισμένη αποδεικνύεται η διαταραχή του οργασμού. Και τα δύο φύλα, όμως, μπορούν να εμφανίσουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σεξουαλικό πρόβλημα από μόνο του δεν μπορεί να απειλήσει τη συντροφική σχέση, αφού τις περισσότερες φορές είναι κάτι που επιλύεται σχετικά απλά, με την «ανώδυνη» παρέμβαση ενός ειδικού.

Τα πράγματα, όμως, γίνονται πιο δύσκολα από τη στιγμή που θα «ριζώσει» ανάμεσα στους δύο συντρόφους, εξαιτίας της άγνοιας και της προσποίησης που συχνά μπαίνει στη μέση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας άνδρας με στυτική διαταραχή, που δεν αποδέχεται το πρόβλημά του, αρνείται να μιλήσει γι’ αυτό και πιστεύει ότι, με κάποιο τρόπο, θα λυθεί μόνο του.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αμύνεται, φοβούμενος ότι θα φτάσει στο σημείο να νιώσει σεξουαλικά «λιγότερος» και ανεπαρκής.
Από την άλλη, η γυναίκα που βλέπει ένα σεξουαλικό πρόβλημα να αγχώνει το σύντροφό της, αποφεύγει να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό τον βοηθάει να αποφορτιστεί.
Το αποτέλεσμα, όμως, είναι ακριβώς το αντίθετο: το πρόβλημα καταλήγει να μπαίνει για τα καλά μέσα στη σχέση του ζευγαριού και η οποία επίλυσή του απλώς… αναβάλλεται.
Στην πραγματικότητα, η λύση ενός σεξουαλικού προβλήματος ξεκινά τη στιγμή που οι δύο σύντροφοι αποφασίζουν να μιλήσουν γι’ αυτό ανοιχτά.
Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα θα πρέπει να θυμούνται ότι η αναγνώριση και η αποδοχή μιας δυσκολίας αποτελεί την αφετηρία που θα τους οδηγεί στο να την ξεπεράσουν.
Είναι ωφέλιμο να τονίσουμε, άλλωστε, ότι η ανδρολογία, η γυναικολογία και η ψυχολογία μπορούν πλέον να βοηθήσουν τους συντρόφους να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα και να απολαύσουν ξένοιαστοι τη σεξουαλική ζωή που δικαιούνται.
Χριστίνα Χουσιάδα, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Ψυχολόγοι

Πηγή :  http://www.myself.gr/

Advertisement
 1. Αγγελική
  13/05/2013 στο 15:44

  Βρε κακό που πάθαμε Χρήστο με τις ανησυχίες σου γύρω απ τα σεξουαλικά θέματα των παντρεμένων και των απάντρευτων.Βρε παλληκάρια μου, νομίζω ότι έχουμε αλλάξει εντελώς φυσιογνωμία στο ιστολόγιο, έχει δίκιο ο Γιώργος.Επικοινώνησε συντόμως μαζί μου, γιατί σε βλέπω να βάζεις και αστρολογία σε λίγο.

 2. Τζιμ(αμη)SS (για χατηρι του Χρηστου)
  13/05/2013 στο 17:36

  Θελω γκομενα επιγοντως.

 3. Βούλγαρης Χρήστος
  13/05/2013 στο 17:41

  ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΒΑΖΩ καθώς δεν είμαι ούτε Βαβυλώνιος του 700 π..Χ. ούτε απατεώνας…
  Εχω΄ήδη πεί στον Γιώργο να σου δώσει το εμαίλ μου και ελπίζω το ταχύτερο δυνατό βα επικοινωνήσω μαζί σου….
  ΥΓ Ασχέτο αλλά αν δεν το βγάλω από μέσα μου θα σκάσω άκομα και ας ακουστώ σαν ανοήτος, (κάτι που μπορεί να ισχύει σε τελική ανάλυση).Υπάρχει μια κοπελιά στην Αθήνα που θα την ήθελα για συντροφιά μου όχι μόνο στην Εύρωπη (για την ακρίβεια θα ήταν η μόνη παρέα που θα ήθελα) αλλά και στην Γή αλλά πλέον δεν θέλει ούτε να μου μιλήσει….Καλά να περνας

 4. Βούλγαρης Χρήστος
  13/05/2013 στο 17:52

  Ταδε έφη τζιμ(αμη)SS

 5. Αγγελική
  13/05/2013 στο 18:49

  Γιατί δεν θέλει να σε βλέπει βρε Χρηστάκη, κάτι πρέπει να της έκανες της κοπέλας.Μην το καταπιέζεις βγάλτο απο μέσα σου, πες το σε μένα να δω πως μπορώ να σε βοηθήσω, διαφορετικά σε βλέπω να αλλάζεις το προφίλ του ιστολογίου και να βάζεις όλα τα ερωτικά και σεξουαλικά θέματα που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο.
  Δηλαδή αν κατάλαβα καλά είσαι κι εσύ ομοιoπαθής με τον SS κι εκείνος ψάχνει επειγόντως γκόμενα.

 6. Βούλγαρης Χρήστος
  13/05/2013 στο 19:03

  Αγγελική ΔΕΝ ψάχνω για μια δέσποινα των λογισμών μου αύτη την στιγμή .έχω άλλα θέματα…..Ωραιά ΔΕΝ ξαναβάζω ερωτικα θέματα…..

 7. Βούλγαρης Χρήστος
  13/05/2013 στο 19:06

  ΥΓ Όταν θα ο Γιώργος θα δώσει το εμαίλ μου σε εσένα ειδοποιήσε με και θα σου μιλήσω εκτενώς για το άλλο θέμα αν και «στους τάφους των ναυτικών δεν φυτρώνουν λουλουδια»

 8. Αγγελική
  13/05/2013 στο 20:20

  μου είχε δώσει μειλ σου ο Γιώργος αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί σου, ελπίζω τώρα να μου δώσετε κάποιο που θα δουλεύει.

 9. Βούλγαρης Χρήστος
  13/05/2013 στο 20:29

  Έχεις κανένα τρόπο να στο δώσω εγώ τώρα;Aν θέλεις δίνω και το τηλεφώνο μου….

 10. Αγγελική
  13/05/2013 στο 22:21

  Χρήστο πήγαινε στα προσχέδια και θα δεις το μέιλ μου, με τον ίδιο τρόπο μπορείς να αφήσεις και το δικό σου.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: