Αρχική > Μέτωπο Όχι > ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Γράφει ανώνυμος αναγνώστης του

» ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ «:

Το τελευταίο εκβιαστικό δίλημμα που θέτουν στον Ελληνικό λαό είναι το ευρώ ή δραχμή. Το προηγούμενο ήτανε ότι δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε εκλογές, πρέπει να πληρωθούν μισθοί-συντάξεις με την 6η δόση, όμως ακόμα να λάβουμε τη δόση και θα αργήσει κι άλλο, αλλά  οι μισθοί-συντάξεις πληρώνονται κανονικά, όπως θα πληρωθεί και το μειωμένο δώρο των Χριστουγέννων …

Δίλημμα που βεβαίως συνοδεύεται από την απαραίτητη παραπληροφόρηση και προπαγάνδα για το πόσο καταστροφική θα ήτανε η επιστροφή στη δραχμή, χωρίς να λέω ότι πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουμε στη δραχμή, όπως θα αναφέρω παρακάτω.

Έχουμε στη διάθεσή μας δύο πολύ ισχυρά όπλα με τα οποία θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα, από τον όλεθρο που μας περιμένει, την απεμπόλιση της Εθνικής μας κυριαρχίας και την καταλήστευση της Εθνικής μας περιουσίας με τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τα ισχυρά όπλα μας

Το πρώτο όπλο μας είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους (90%) υπάγεται ακόμα στον Ελληνικό Νόμο (με τη νέα δανειακή θα αλλάξει…) και μπορούμε να αρνηθούμε μέρος του ή κι ολόκληρο. Άλλωστε το μεγαλύτερο τμήμα του αφορά ληστρικές συμβάσεις με Siemens, πανωτόκια και μην ξεχνάμε τις αποζημιώσεις των Γερμανών αλλά και το κατοχικό δάνειο που μας εξανάγκασαν να τους δώσουμε το 1942. Μόνο το τελευταίο, με ένα μικρό επιτόκιο φτάνει μετά από τόσα χρόνια το 1 τρις, όταν το έλλειμά μας είναι περίπου 380 δις. Με τη νέα δανειακή βέβαια χάνουμε κάθε δικαίωμα διεκδίκησης, καθώς αναφέρει καθαρά «Απαγόρευση συμψηφισμού  ή υποβολής ανταπαίτησης». Όπως κι απαγόρευση να δανειστούμε από άλλες χώρες, ενώ εκείνοι θα μπορούν να εκχωρήσουν σε τρίτες Χώρες π.χ. Τουρκία, τα δικαιώματα είσπραξης σε «είδος» όταν δεν θα μπορούμε να τους πληρώσουμε, κάτι που είναι μαθηματικό βέβαιο. Τέτοια σύμβαση ούτε στις πρώτες αποικιοκρατίες…Πολύ καλό σχετικό άρθρο δημοσιεύτηκε στο Κόσμο του Επενδυτή στις 13/11/2011, το «colpo grosso με Ελλάδα και ευρώ». Να αρνηθούμε ολόκληρο το χρέος θα το κάνουμε μόνο στη περίπτωση που θα πάμε στη δραχμή. Παρότι δεν θα μπορούσανε ουσιαστικά να μας κάνουνε κάτι πάνω σ΄αυτό (άντε να μπλέξουνε με τα ελληνικά δικαστήρια…), θα μας κάνανε άλλου είδους πόλεμο, όπως να αρνηθούν να μας προμηθεύσουν άλλο νόμισμα ευρώ (δεν αναφέρομαι σε δάνειο, απλά δεν κόβουμε εμείς νομίσματα ευρώ) και τα υπάρχοντα φτάνουνε για λίγο. Θα μπορούσαμε όμως, αν υπήρχαν Πατριώτες στην εξουσία, να διεκδικήσουμε διαγραφή μέρους του χρέους ή σχεδόν να το απαιτήσουμε σε συνδυασμό και με το δεύτερο όπλο που θα αναφέρω παρακάτω. Αυτή θα ήτανε ουσιαστική διαγραφή κι όχι η μαϊμού που μας παρουσιάζουν με το «κούρεμα» και κάποιοι πανηγυρίζουν…

Το δεύτερο όπλο μας είναι ότι έκαναν το λάθος να τζογάρουνε στη χρεωκοπία μας, τα λεγόμενα ασφαλιστήρια κινδύνου-cds, κι αν συμβεί πιστωτικό γεγονός θα πρέπει να πληρώσουνε κάποια τρισεκατομμύρια, καθώς με το πέρασμα του χρόνου και τη κατρακύλα της Οικονομίας μας αυξήθηκε πολύ η αξία τους. Γι΄αυτό αναφέρανε συνεχώς τόσο καιρό να μην συμβεί «πιστωτικό γεγονός», αυτός ήτανε ο φόβος τους όταν αναφέρονταν στη χρεωκοπία. Κι ο Βενιζέλος με θράσος έλεγε «μπορεί να φτωχεύει ο λαός χωρίς να χρεωκοπήσει η Πατρίδα». Να τη σώσει δηλαδή…Πληρώνει τα cds το τραπεζικό σύστημα σε εταιρείες και ιδιώτες κερδοσκόπους, αλλά όμως μετά τη νέα δανειακή θα είναι πολύ περισσότερα τα κέρδη τους από τη χασούρα…Ένας Πατριώτης αρχηγός θα χρησιμοποιούσε τη μπλόφα τρομοκρατίας που μας κάνανε (ότι δεν θα πάρουμε τη δόση και δεν θα ’χουμε για μισθούς-συντάξεις) εναντίον τους και τότε θα βλέπαμε πώς θα βρίσκανε χρήματα για εμάς, θα απειλούσε δηλαδή με στάση πληρωμών ίσον πιστωτικό γεγονός.

Mε τα δύο αυτά όπλα θα μπορούσαμε επιπλέον να διεκδικήσουμε κι ένα άλλο πρόγραμμα

οικονομικής πολιτικής, όχι αυτό που έλεγε ο Σαμαράς και σαφώς δεν μπορούσε να σταθεί από μόνο του, πέρα από τα άλλα λάθη που εμπεριείχε.  Καλύτερα όχι το πρόγραμμα αλλά το πρόσχημα Σαμαρά, ένα από τα πολλά δυστυχώς, καθώς με το πέρασμα του χρόνου βρίσκει πια χαρά στο να γίνει Πρωθυπουργός μιας κατεστραμμένης κι υποδουλωμένης Χώρας.

Bέβαια και μόνο με το πρώτο όπλο ή την εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου, δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ στο ΔΝΤ, με τον τρόπο που μας έβαλε ο ΓΑΠ…Δεν θα μπορούσαμε όμως να είμαστε και για πάντα η Χώρα του υπερκαταναλωτισμού, του βολέματος και της αρπαχτής. Μερικοί απ΄αυτούς που αντιδρούνε σήμερα, αν ήτανε στην εξουσία θα κάνανε τα ίδια.

Το σενάριο επιστροφής στη δραχμή

Κάποια στιγμή όμως ίσως να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα παραπάνω όπλα. Ήδη εδώ και καιρό μας κρατάνε με «μηχανική υποστήριξη» για να μην πληρώσουν τα cds. Είτε για άλλους λόγους, όπως η κατάσταση που έχει ήδη δημιουργηθεί ή οι μεταβολές που γίνονται στην Ευρώπη. Τότε σαφώς κι είναι πολύ πιο ελπιδοφόρο το σενάριο επιστροφής στη δραχμή από μια σύμβαση τύπου νέας δανειακής ή κάποιας παραπλήσιας που μπορεί να βγάλουνε με λίγες αλλαγές για παραπλάνηση. Μας παρουσιάζουνε και κάποια έργα που προχωράνε, στα οποία όμως θα χρησιμοποιηθούνε δικά μας κεφάλαια (κονδύλια ΕΣΠΑ που μας αναλογούν), θα παραχωρήσουμε γη, ευνοϊκά φορολογικά κίνητρα κι ειδικούς όρους εργασίας (σαν καλή μπανανία) και τελικά τα κέρδη θα πάνε, εκτός από τις ξένες εταιρείες που θα αναλάβουν τα έργα, επίσης στην αποπληρωμή των τόκων του μη βιώσιμου χρέους. Το λεγόμενο φιλικό επενδυτικό περιβάλλον…

Η επιστροφή στη δραχμή στηρίζεται κυρίως στους παρακάτω άξονες :

– άρνηση πληρωμής ολόκληρου του χρέους, ίσως και διεκδίκηση αυτών που μας χρωστάνε.

– σύναψη εμπορικών συμφωνιών για εξασφάλιση αγαθών χωρίς να δίνουμε χρήματα για ανταλλάγματα, κάτι που επιτρέπει η σημαντική γεωπολιτική μας θέση, ο ορυκτός μας πλούτος κι η αγροτική μας παραγωγή που μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω. Συμφωνίες με Ρωσία πρωτίστως αλλά και άλλες χώρες, οι οποίες θα είναι ταυτόχρονα και ισχυρές συμμάχοι…Οι Ρώσοι τόσο καιρό θέλουνε να μας δανείσουνε.

– αύξηση όχι μόνο της αγροτικής μας παραγωγής, αλλά και της γενικότερης παραγωγής με κονδύλια όπως ανωτέρω. Εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου.

Με την δραχμή είμασταν καλύτερα. Το πρόβλημά τους όμως είναι ότι τα Εθνικά νομίσματα περιορίζουν δραστικά τον έλεγχο των Εθνικών οικονομιών από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Είδαμε και τη στήριξη της Ε.Ε. στο Κυπριακό, το Σκοπιανό, όπως και με τους Τούρκους, παρότι μόνο εμείς είμαστε μέλος της…Όπως και τη στήριξη του ΝΑΤΟ…

Οι υγιείς δυνάμεις κι ο αποπροσανατολισμός

Οι υγιείς δυνάμεις, εντός κι εκτός πολιτικής, θα έπρεπε να ενωθούν άμεσα για να ανατρέψουν μαζί με το λαό αυτή τη κοινοβουλευτική χούντα και να αποτρέψουν την υπογραφή της νέας δανειακής, η οποία θα μας «δέσει» κανονικά. Μετά την έγκρισή της από τόσους «βουλευτές» θα είναι δύσκολο να ακυρωθεί, αν και αντισυνταγματική. Πού να τη βρεις όμως τέτοια ενότητα ; περισσότερο φαγωνόμαστε μεταξύ μας…

Παράλληλα βλέπουμε να παρελαύνουν ένα σωρό αποπροσανατολιστικές ειδήσεις. Πολύ μικρή σημασία έχει αν θα έδινε γραπτές εγγυήσεις ο Σαμαράς ή το πότε θα γίνουν εκλογές μετά το «χειροπόδαρο», αν δεν γίνουν ανατρεπτικές αλλαγές στη Πατρίδα…Μ’ αυτά και μ’ αυτά τα καταφέρνουνε, αφού έχουνε σταματήσει σε μεγάλο βαθμό οι αντιδράσεις.

Υ.Γ1.Μπράβο στους Καθηγητές Πανεπιστημίων κι έγκριτους Οικονομολόγους που αποκαλύπτουν την αλήθεια. Μπράβο στους λίγους Βουλευτές και λίγους δημοσιογράφους που αντιστέκονται.

Υ.Γ2. Το να βάζεις «Πρωθυπουργό» χρεωκοπημένης Χώρας έναν αρχιτραπεζίτη, είναι σαν να βάζεις διευθυντή σε κλινική αποτοξίνωσης έναν έμπορο ναρκωτικών.

Σ.Τ.

Κατηγορίες:Μέτωπο Όχι
 1. 30/12/2011 στο 12:04

  ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΩ  ΕΙΝΑΙ 1) ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟ 1 ΤΡΙΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. 2) ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ Ο ΓΕΟΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΡΩΣΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ. Η ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ ΨΥΧΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ MADE IN GERMANY, ΚΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟΡΙΖΟ (ΓΕΝΕΤΙΚΑ Ή ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. 3) ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΤΑΡΑΧΩΝ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΗΓΟ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΑΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ Ή Ο ΤΕΝΕΤ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
  Σιδηρούντιος

 2. 30/12/2011 στο 14:39

  Οι λογιστές γίνονται διευθυντές σε επιχειρήσεις σε δύο περιπτώσεις:
  α) Η επιχείρηση είναι υπό διάλυση και πρέπει κάποιος να κάνει τη μοιρασιά
  β) Η επιχείρηση θα φτάσει σε διάλυση γιατί οι λογιστές, ξέρουν μόνο λογιστικά και όχι επινδυτικά συστήματα κερδοφορίας. Ο λογιστής έχει σα μοναδική προτεραιότητα την καταστολή κόστους, άσχετα εάν το κόστος είναι μέσο παραγωγἠς κέρδους. Ζούνε στο κόσμο τους.

  Τι από τα δύο παραπάνω συμβαίνει στην Ελλάδα; Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε !

 3. Αγγελική
  30/12/2011 στο 16:10

  Εγώ θέλω να σταθώ στην τελευταία ενότητα του άρθρου, όπου ακόμα ένας Ελληνας βλέπει ως επιτακτική ανάγκη την ένωση των υγιών δυνάμεων του τόπου, προκειμένου να σώσουμε ότι μπορούμε. Κι επειδή είμαι κι εγώ του ιδίου δόγματος, ελπίζω να συμβεί σύντομα πριν να είναι πολύ αργά..

 4. stavros
  30/12/2011 στο 19:34

  Όσον αφορά το κείμενο, δεν είπα ότι πρέπει οπωσδήποτε να φύγουμε από το ΝΑΤΟ, αλλά το ότι μόνο δίνουμε χωρίς να παίρνουμε, συμμετέχοντας μάλιστα στα απάνθρωπα σχέδια Αμερικανών και λοιπών για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Δεν έχω την αφέλεια ότι οι Ρώσοι θα μας βοηθήσουν σαν Ορθόδοξοι, αλλά για τα δικά τους συμφέροντα, όπως σαν Ορθόδοξος δεν απορρίπτω και συνεργασία με πανίσχυρη κουμμουνιστική Κίνα, με ενδοιασμούς όμως πώς θα αναπτύξουμε παραγωγή όταν μας κατακλύζουν τα προϊόντα τους..Νομίζω όμως ότι αυτές τις ώρες δεν πρέπει να εστιάζουμε σε επιμέρους θέματα ή σε άσχετα θέματα, καθώς το θέμα θα έπρεπε να ήτανε να μην υπογραφεί η νέα δανειακή…αν περιμένουμε να συμφωνήσουμε σ΄όλα…θα έπρεπε να δούμε που συμφωνούμε όχι που διαφωνούμε. Γι΄αυτό προσπάθησα να γράψω γενικά πράγματα και σέβομαι την ελευθερία του άλλου να έχει τις απόψεις και τις επιλογές του, κάτι που είδα ότι δεν κάνει το blog γράφοντας διάφορα για την Εκκλησία κι υπερασπίζοντας Μασώνους, για τους οποίους υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για τη δράση τους, ενώ είπατε συνωμοσιολάτρες τους κατέχοντες αντίθετη άποψη. Υπάρχουν βέβαια κι οι Μασώνοι στους αρχικούς βαθμούς που τους πουλάνε παραμύθι ότι είναι φιλανθρωπική οργάνωση αλληλεγγύης και οι ίδιοι όμως θέλουνε να το χάψουνε. Ας αναρωτηθούν κάποιοι που χρωστάει τόσα λεφτά η υποτιθέμενη πανίσχυρη Αμερική, μάλλον το πιόνι…
  Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου
  α) δεν θεωρώ Μασώνους όλους τους βουλευτές που δεν αντιδρούν ουσιαστικά, επειδή πήγαν μια -δυο φορές σε κάποια λέσχη ή εκδήλωση rotary, αλλά είναι υπόλογοι γιατί πήγαν εκεί για να προωθηθούν και δεν αντιδρούν σ΄αυτά που γίνονται…κοινώς λιμοκοντόροι που είναι γεμάτη η βουλή
  β) Δεν θεωρώ ότι οι αριστεροί ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς δεν είναι Πατριώτες, όπως και διαφωνώ με blogs που τείνουν στο ακροδεξιό κι αφορίζουν κάποιους (που έχω κι εγώ κάποιες επιφυλάξεις) και φτάνουν να μισούν τους μετανάστες, που θα έπρεπε βέβαια να εκδιωχθούν και να μείνει το 10% ή όσοι τέλος πάντων χρειάζονται γιατί οι κυριλέ Έλληνες με τις μανάδες να τους μεγαλώνουν στα πούπουλα, δεν πηγαίνουν σε χειρωνακτικές δουλειές. Όταν σταθούμε στα πόδια μας οικονομικά τότε γινόμαστε και φιλάνθρωποι. Οι αριστεροί μπορεί να θέλουν να το πάνε και παραπέρα αλλά δεν θα έπρεπε αυτές τις ώρες να συμφωνήσουμε σ΄όλα..
  Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν περιμένω πολλά κι ειδικά μόνο με ανθρώπινες δυνάμεις..θα πρέπει να αλλάξουν οι άνθρωποι όχι οι κατέχοντες την εξουσία και τα πάθη δίνουν και παίρνουν στις μέρες μας, σ΄όλους μας. Γι ΄αυτό δεν ενώνονται ακόμα κι οι Πατριώτες.
  Δεν έγραψα στο blog για να σας «την πω», όπως κάνατε εσείς μ΄εμάς τους Ορθοδόξους, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει τουλάχιστον για την ενότητα. Έδωσα το κείμενο στην Αγγελική για να το βγάλει στο δικό της blog, φιλικά, γνωρίζοντας ότι δεν έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Τώρα θα έπρεπε να ξεκαθαρίσω λίγο περισσότερο τη θέση μου.

 5. 30/12/2011 στο 20:19

  Αγαπητέ, θέτεις αρκετά ζητήματα, και θα επανέλθω αργότερα. Εγώ προσωπικά έχω τη Μασωνία σε εκτίμηση για όσα προσέφερε στο παρελθόν στην ανθρωπότητα. Στην εποχή μας όμως πιστεύω ότι σε σημαντικό βαθμό έχει διαβρωθεί. Θέλω να ελπίζω ότι δεν έχει σαπίσει εντελώς και ότι υπάρχουν πολλές καλές στοές και πολλοί καλοί Μασώνοι.

  Τι καλό και τι κακό είπαμε για τους Μασώνους και την Εκκλησία εδώ μέσα; Από όσο γνωρίζω και τους άλλους συνεργάτες, και γελάμε και κλαίμε για όλους. Η Αγγελική και ο Χρήστος είναι Χριστιανοί, οι άλλοι είμασταν κάποτε πολύ της Εκκλησίας, αλλά τωρα έχουμε άλλες γνώμες.

 6. Αγγελική
  30/12/2011 στο 21:16

  Μισό λεπτό να πάρω το λιβανιστήρι μου να σας αγιάσω…του Κυρίου δεηθώμεν …Κύριε ελέησον.. Παίδες…εντάξει δεν νομίζω πως συντρέχει λόγος να υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ μας, γιατί ο καθένας έχει την αποψή του που είναι σεβαστή και αποδεκτή.Ο διάλογος είναι η καλύτερη επικοινωνία και δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας.
  Σταύρο, πράγματι μου έστειλες αυτό το άρθρο που το βρήκα ενδιαφέρον και το αναρτήσαμε στο ομαδικό αυτό ιστολόγιο μιας κι η θεματολογία είναι ανάλογη. Στο δικό μου δεν θα χε καμιά τύχη, μιας κι εκεί κάνω απλά το κέφι μου με συμμετοχή κάποιων φίλων.Το γεγονός και μόνο ότι σκέφτηκες εναλλακτικούς τρόπους για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι αυτή τη στιγμή, εμένα μου δείχνει έναν άνθρωπο που τον ενδιαφέρουν τα κοινά.
  Ως συντελεστές και συνεργάτες κι εμάς το ίδιο μας απασχολεί, γι αυτό και πήραμε την πρωτοβουλία να προτρέψουμε και να προβάλουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου με σκοπό να συνεργαστούν, μπας και μπορέσουμε να σώσουμε κάτι απ΄αυτό το δύσμοιρο τόπο.Αρα έχουμε όλοι μας ένα κοινό, αγαπάμε όλοι την πατρίδα και με γνώμονα αυτό πρέπει να κινούμαστε.
  Τώρα οι όποιες απόψεις περί μασωνίας κι ορθοδοξίας πρέπει να συζητηθούν σε ανάλογη ανάρτηση μιας και το θέμα είναι τεράστιο για να εκφέρει ο καθένας την αποψή του.Νομίζω ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να γίνει κι αυτό κι ίσως να γίνει αν είμαστε όλοι αποφασισμένοι να συζητήσουμε κόσμια και πάντως όχι σε κλίμα αντιπαράθεσης.

 7. 30/12/2011 στο 22:27

  Αγαπητέ Σταύρο, καλά πιστεύω ότι έκανε η Αγγελική και έφερε εδώ το άρθρο, και εσύ καλά έκανες και έγραψες τη γνώμη σου.
  Οι Αμερικάνοι, όπως πολλοί άλλοι, κάνουν και απάνθρωπα και φιλάνθρωπα σχέδια, δεν είναι μόνο κακοί ή καλοί, είναι και τα δύο, όπως οι περισσότεροι.
  Στα περι Κίνας, ναι μεν αλλά. Ως χώρα, η Κίνα είναι περισσότερο άδικη προς τους πολίτες της από ότι είναι η Αμερική, αν δεν κάνω λάθος. Άσε που είναι ανύπαρκτη στρατιωτικά στην περιοχή μας. Οι δε Ρώσοι ένα Σακασβίλι δεν μπορούν να ξεφορτωθούν, όχι να πάρουν την Ελλάδα από τους Γερμανο-αμερικάνους ή όποιους άλλους.
  Τα λεφτά που λες ότι χρωστάει η Αμερική, τα χρωστάει στο οργανωμένο έγκλημα το οποίο έχει παρακλάδια παντού, σε κρατικές μηχανές, υπηρεσίες, κυβερνήσεις, τράπεζες κτλ. Το οργανωμένο έγκλημα κυβερνάει, με ηγετικές μορφές του υπέργηρους ψυχασθενείς – βρυκόλακες.
  Στην Ελλάδα δεν έχω δει τη Μασωνία να μπαίνει στην πρώτη γραμμή ενάντια στη διαφθορά, ούτε πουθενά αλλού. Αν το κάνουν ίσως να είμαι μαζί τους. Από ότι έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής, αρκετοί άνθρωποι της πολιτικής, ειδικά από τη διεφθαρμένη και αμαρτωλή ΝΔ, είναι ή υπήρξαν Μασώνοι. Αυτό δε τιμά την Μασωνία. Το αντίθετο, της έκανε δυσφήμιση.
  Για την αριστερά ή τη δεξιά έχω να πω ότι πρέπει επιτέλους να ψοφήσουν και οι δύο να ησυχάσουμε, και να αρχίσουμε να εκλέγουμε τον κάθε υποψήφιο με μόνο κριτήριο το αν είναι έντιμος και ικανός, άσχετα από θρησκεία και πολιτική ιδεολογία. Οι πολιτικές ιδεολογίες που έχουμε σήμερα είναι σκελετοί από το παρελθόν, κάτι νέο πρέπει να φτιάξουμε.

  Σύμφωνα με όσα γνωρίζω και πιστεύω, δεν υπάρχει θεός και υπερκόσμιες δυνάμεις που θα σώστουν την κατάσταση. Η κατάσταση θα σωθεί μόνο εάν και εφόσον βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι με τις κατάλληλες ιδέες και ενωμένοι κάνουν κάτι μαζί. Ας προσπαθήσουμε ο καθένας μας όπως μπορεί να ενώσουμε όσους νομίζουμε ότι είναι καθαροί και ικανοί.

 8. 30/12/2011 στο 23:03

  Ελπίζω η διαλεκτική (force) να είναι πάντα μαζί μας

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: